Annonce
VB

I Kjartans skygge? Det er ikke noget, jeg tænker over

Adam Jakobsen (til højre) kom til VB for cirka halvandet år siden og har foreløbig spillet 31 kampe. Arkivfto: Henning Bagger/Scanpix
Adam Jakobsen kan godt lide fede biler, men bilnørd? Nej, det er han ikke. Desuden har han endnu ikke fået erhvervet sig et kørekort.
Annonce

Vejle: Unge fodboldspillere og tatoveringer er normalt noget, som hører sammen.

Vejle Boldklubs Adam Jakobsen har kun to, men der kommer med sikkerhed flere. Måske allerede i vinterpausen, hvis han får bestilt tid hos tatovøren.

20-årige Adam Jakobsen kom for halvandet år siden til VB fra københavnske Frem, og i dag står han noteret for 31 kampe på VB’s bedste hold, og han har scoret fem gange.

1 Hvordan går det?

- Det går godt. Jeg spiller måske ikke helt så meget, som jeg gerne vil, men det gider jeg ikke brokke mig over. Jeg forsøger i stedet at bevise til træning, at jeg skal spille. Det er den måde, jeg helst vil gøre det på.

2 Hvordan er det at stå i skyggen af Kjartan Finnbogason?

- Det er slet ikke noget, jeg tænker over. Kjartan er en fed og god person, og jeg ser mig ikke som én, der står i skyggen af ham. Man kan selvfølgelig godt sige, at han står i vejen for, at jeg selv spiller, men der er jo en god grund til, at Kjartan spiller. Han er vores topscorer og bomber mål ind.

3 Hvorfor har du kun to tatoveringer?

- Det skyldes nok, at jeg på visse områder er lidt doven. Det er også min plan, at jeg skal have nogle flere, og måske får jeg bestilt tid til det i vinterpausen.

4 Hvad er det værste ved at flytte fra København til Jylland?

- At alt lukker så tidligt. Hvis jeg om aftenen står og mangler et eller andet, er alle forretninger og kiosker lukkede. Det meste lukker jo ved 21-tiden. Der, hvor jeg kommer fra i København, havde alle kiosker døgnåbent, så det var let, hvis man stod og manglede noget.

5 Hvis du skal til udlandet, hvor vil du så gerne spille?

- Jeg har altid drømt om at spille i England. Jeg følger godt med i Premier League, men det kunne bestemt også være interessant at spiller i The Championship (den næstbedste række, red.). Jeg synes, at stemningen til kampene i England er noget helt specielt, men samtidig vil jeg ikke være kræsen, hvis der på et tidspunkt opstår en mulighed et andet sted - slet ikke. Det vil jeg ikke sige nej til.

6 Har du en uddannelse?

- Jeg har en studenter-eksamen. Jeg blev student den sommer, jeg skiftede til Vejle. Jeg har ikke uddannet mig videre, men jeg overvejer da, om jeg på et tidspunkt skal i gang med et eller andet. Jeg ved ikke hvornår, og jeg har heller ikke fundet ud af, hvad det skal være.

7 Spiser du sundt?

- Ja, det gør jeg. Min kæreste og jeg bruger en hel del tid på at lave mad sammen, og det er altid sund mad. Det sker, at jeg spiser noget usundt, men det er altid efter, vi har spillet kamp. Så kan det være, jeg snupper en burger, en pizza eller en tredje slags takeaway til aftensmad.

8 Ser du fjernsyn?

- Ja. Jeg ser nyheder for at følge med, og så kan jeg godt lide at se dokumentarudsendelser, og det må gerne være dem, som handler om kriminalsager. Jeg ser selvfølgelig også en del fodbold, og det sker også, at vi kaster os over et eller andet realityshow.

9 Går du op i biler?

- Ja, jeg kan godt lide fede biler, men jeg er ikke bilnørd. Jeg har ikke kørekort, for da jeg boede i København gav det ikke så meget mening, for jeg havde ikke brug for at køre bil for at nå rundt til de ting, jeg skulle. Da jeg blev student, ville min far gerne give mig et kørekort, og tidligere i år begyndte jeg også at tage et. Jeg begyndte sammen med Thomas Gundelund (holdkammerat, red.). Det gik udmærket, men så blev jeg skadet i en træningskamp, vi spillede i Tyskland. Det skete dagen inden, jeg skulle på glatbane, og det kunne jeg ikke på grund af skaden. Så gik der lidt tid, inden jeg kunne køre igen, men jeg kom aldrig i gang. Det skal jeg også i gang med igen.

10 Skal du ud at rejse i vinterpausen?

- Ja, vi skal to gange til Polen. Den ene gang skal vi sammen med hele min kærestes familie af sted til Polen for at se et MMA-stævne. Den anden gang skal vi af sted bare for at hygge hos. Min kæreste har polske rødder, og det er derfor, vi rejser derned to gange.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce