Annonce
Østjylland

I kø til kultur: Turister og sommerferiegæster søger indendørsoplevelser i regnvejret

Kø for at komme ind i varmen i Randers Regnskov mandag. Foto: Annelene Petersen
Tanken om en tur i den tropiske Randers Regnskov, det 35 graders varme vand i Water and Wellness, en saftig burger på Memphis Mansion og store maskiner, dyr og slotte på Gl. Estrup trak mange mennesker til by og land.
Annonce

Randers/Auning: Den første rigtige sommerferiedag var mandag, og med et vejr der mere  mindede om efterårets regn og rusk, søgte de mange oplevelseshungrende gæster ind i de indendørs-attraktioner. Faktisk var der så mange, at flere steder måtte lukke folk ind i hold, og og det skabte lange køer.

Ved Randers Regnskov gik køen fra hovedindgangen helt hen til vendepladsen ved Justesens Plæne.

Hvor lang tid der gik, fra folk stillede sig op i køen, og til de forjættede døre lukkede dem ind, ville Asser Øllgaard, biolog og underviser i Randers Regnskov, end ikke gætte på.

- Det spørgsmål stiller rigtig mange, men jeg ved det simpelthen ikke, sagde han, mens han delte regnslag og håndsprit ud i rå mængder. Der blev også serveret saftevand og varm kaffe til de ventende i køen.

Annonce

Flere faktorer

Der var flere forklaringer på, at der var så stor søgning:

- Det er vejret og ferie, kombineret med, at vi er ved at være på den anden side af coronakrisen, samtidig med at billetterne er blevet halveret af regeringen, lød det fra direktør Henrik Herold, der havde måtte se sig nødt til på attraktionens facebookside at skrive, at selv om de elsker gæster, så ville det bedste være, hvis gæsterne kunne komme en anden dag.


Vi har sindssygt travlt, vi kan mærke, at danskerne for alvor holder ferie i Danmark.

Henrik Knudsen, Memphis Mansion


- Vi gør alt, hvad vi kan, for at gøre oplevelsen god, og da vi har et stort areal må der faktisk godt være et par tusinde gæster her. Men når der er mange, så lukkes de ind i hold, og for at oplevelsen med at stå at vente ikke bliver for træls, så ville det være bedre, hvis nogle kom en anden dag, hvor der ikke er så meget tryk på. Men du hører mig ikke klage, overhovedet, sagde Henrik Herold.

Farmor og farfar, Solveig og Kristian Ejlersen fra Viborg havde børnebørnene fra Frederiksberg på besøg, nemlig Wilbert, Bjørn og Ellen Bjært Hammerby på henholdsvis 10, ni og syv år. Og de glædede sig til Randers Regnskov, som de aldrig før havde besøgt.

- Og nu er vi kommet, så venter vi gerne på at komme ind, lød det fra familien.

Annonce

Udendørsbassin for sig selv

I Water and Wellness var der også mange gæster, her bliver antallet nøje registreret med armbånd, så badestedet hele tiden er klar over, hvor mange gæster, der er i huset. Og desuden er der livredder, som holder øje med antal badende i de enkelte bassiner.

- I weekenden blev vi nødt til at lukke for flere, fordi der var så mange, og det er klart, at vejret spiller ind, siger daglig leder Gitte Brock, som gerne giver sig tid til en rundvisning i det store hus, der ud over de mange badebassiner, saunaer, baderum med mere, også rummer restaurant, fitness og wellness-afdelinger.

I det udendørs bassin, som lige i dag i regnvejr er på 19,5 grader, befinder Christine Mosekjær fra Aarhus sig, som den eneste. Normalt kan området tage 150 gæster, men i coronatiden er det reduceret til 40. Og i dag er der altså kun én.

Christine Mosekjær er ikke til de hede bade, men meget mere til at være udenfor, mens hendes datter hygger inde i bygningen sammen med et par veninder.

- Og så kommer jeg jo lige fra saunaen. Vi er her, når vi skal lege og bade, min datter og jeg, for vi har slet ikke de samme muligheder i Aarhus, siger hun.

Annonce

I storcentret bagefter

Hos Memphis Mansion er parkeringspladsen fyldt godt op. Her er to familier fra Sønderjylland, men som camperer for sjette år ved Fjellerup Camping, ved at gøre sig klar til et Elvis-besøg. Det er Henriette Andersen og Ivan Møller Nielsen, der har Henriettes niecer, Naja og Thea Winther Andersen på 10 og syv år med, samt barndomsvennen til Ivan, Brian Klemmensen og hans frue, Bettina Jensen, samt børnene Amalie på 13 år, Victor på otte år og Oscar på seks år.

- Børnene har godt af at få lidt kultur, og det her er jo en kulturlegende. Men de sagde godt nok: Faster, når vi er færdig med det der for de voksne, så vil vi i storcentret, griner Henriette Andersen, der er opvokset med Elvis i sit barndomshjem, og hvis yndlingssang er Suspicious Minds.

Henrik Knudsen, ejer af Memphis Mansion, fortæller, at der er godt besøgt for tiden, omkring 30-35 procent flere gæster end ved samme tid sidste år.

- Vi har sindssygt travlt, vi kan mærke, at danskerne for alvor holder ferie i Danmark, og at der er flere penge at gøre godt med, fordi de ikke køber dyre ferierejser til udlandet. Så de har penge til at  købe både merchandise og mad i restauranten, siger Henrik Knudsen.

Annonce

30 procent flere

Omkring 450 betalende, med børn er det cirka 700 gæster er på herregårdsbesøg denne regnvejrsmandag.

Direktør Anne Bjerrekær melder om 30 procent flere gæster i sidste uge, end samme uge sidste år, så her kan det også mærkes, at folk holder ferie i Danmark i år.

Der er i coronatiden lavet en slags skattejagt for både børn og voksne, hvor der gruppevis i familierne skal løses opgaver og lyttes ved stationer om spændende emner. Desuden kan man købe en godtepose med alskens sjove ting i, til at mindes turen.

Tre generationer er ved at male mel, eller det er mest børnene Adrian og Alexander Mutuku Væggemose, mens mor Karina Væggemose og hendes forældre, Bente og Jakob Væggemose kigger på.

- Vi er her, fordi drengene elsker store maskiner, dyr og slotte, lyder det.

Christine Mosekjær elsker at være ude, så pyt med at vandet ikke er så varmt. Foto: Annelene Petersen
Adrian og Alexander Mutuku Væggemose elsker store maskiner, dyr og slotte. Og at male mel. Så en tur til Gl. Estrup er lige noget for dem. Foto: Annelene Petersen
Direktør Anne Bjerrekær melder om godt besøg på Gl. Estrups mange seværdigheder. Foto: Annelene Petersen
Asser Øllgaard delte regnslag og håndsprit ud til folk i den lange kø ved Randers Regnskov. Foto: Annelene Petersen


Familien her er på tur fra Viborg og Frederiksberg. Foto: Annelene Petersen
Daglig leder i Water and wellness, Gitte Brock, melder om mange gæster i regnvejret. Foto: Annelene Petersen
Leg i vandet tiltaler mange i sommerferien. Foto: Annelene Petersen
Lang kø ved Randers Regnskov. Foto: Annelene Petersen
To vennepar med børn ude for at få lidt kultur i Memphis Mansion. Bagefter vil børnene i Randers Storcenter, har de proklameret. Foto: Annelene Petersen
Vandet er 35 grader her. Foto: Annelene Petersen
Kø for at komme ind at bade i Water and Wellness. Foto: Annelene Petersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

HFS fik uafgjort efter flot indsats

Annonce