Annonce
Horsens

I gang med sit første byggeprojekt: Glenn bygger tipi med sin søn

Corona-situationen betyder, at børn er hjemme hos deres hjemmearbejdende forældre, og så skal der hittes på. Den normalt ikke så praktiske Glenn Trust har kastet sig ud i sit første større gør-det-selv-projekt. Han og Valdemar på to et halvt år bygger en tipi i haven i Gedved. Foto: Søren Alwan
Corona-krisen får gang i mange projekter. Hjemme i Gedved er computerfingrene gået i gang med at svinge hammer og søm.

Gedved: Normalt er det computere, som løsningsingeniør hos Atea, Glenn Trust, bruger sin tid på. Det bruger han også arbejdstimer på i disse dage, men kontoret er rykket hjem på Skovvej i Gedved. Her er der også en lille Valdemar på to et halvt år, som gerne vil have, at der sker noget, når vuggestuen nu er lukket ned.

- Mine computerfingre er ikke vant til praktiske byggeprojekter, men nu skal det være, siger Glenn Trust.

Derfor har han været en tur i Stark og hente brædder, som skal blive til en tipi. Valdemar er med til at bygge det nye legehus.

Mor Maria er på barselsorlov fra sit job som psykolog hos PPR med parrets tre måneder gamle datter, Alma, og hun har derfor rigeligt at se til.

Annonce
Der er også tid til leg og godmodige drillerier. Foto: Søren Alwan

Godt at lave noget sammen

- Valdemar er en aktiv dreng, og han synes, det er hyggeligt, vi laver noget sammen. Og så elsker han huler.

Det nye element i haven er bygget af træskelet og vandtæt teltdug, så det også kan bruges, når det drypper fra himlen.

Glenn Trust indrømmer, at det kan være svært at finde tid til længere arbejdsforløb i drengens vågne timer.

- En halv time kan han godt været optaget af en leg. Men han er dog så lille, at vi hele tiden skal holde øje med ham, siger han.

Drengen har spurgt til sine legekammerater fra vuggestuen. Der er dog ingen tvivl om, at han hygger sig rigtigt godt med at have fælles projekter med sin far. Og det samme gør Glenn Trust, som snart kan bryste sig af sit første gør-det-selv-byggeprojekt.

Valdemar er dybt koncentreret, når han hjælper sin far med at få bygget og indrettet tipi. Foto: Søren Alwan
Valdemar er en aktiv to et halvt årig, som elsker, når han laver noget sammen med sin far. Foto: Søren Alwan
Mens far gør tipien klar, bliver der også tid til en tur på den populære gåcykel. Foto: Søren Alwan
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Leder: Tak til efterskolen

Det er dyrt at have sit barn på efterskole. Det ved jeg kun alt for godt. Derfor blev jeg selvfølgelig også glad på min privatøkonomis vegne, da jeg fik en mail fra efterskolens forstander om, at jeg kan få noget af egenbetalingen tilbage. Det er et resultat af den aftale, der er indgået med undervisningsministeriet. Tak for det. Og måske især for den del af tilbagebetalingen, der handler om kostpenge. For alt det, jeg sparer på benzin frem og tilbage til arbejde i disse coronatider, ja, dem bruger jeg på at brødføde en stor, sulten teenager. Hvad angår den øvrige del af tilbagebetalingen, siger jeg selvfølgelig ikke nej til pengene. I hvert fald ikke så længe jeg er sikker på, at efterskolens medarbejdere stadig kan få løn, og efterskolen også kan eksistere efter corona. Hver dag siden efterskolen lukkede, har min søn siddet foran sin computer og modtaget undervisning. Idrætslærerne har på skift tvunget ham ud af huset for at tage billeder af blade i skoven, kramme træer eller bare løbe en tur. Lærerne lægger videoer ud og hjælper de unge mennesker med stadig at have en fornemmelse af at gå på efterskole. Nuvel, der er dage, hvor cybersamværet gør savnet større i stedet for mindre, men for det meste kommer sønnen ud af værelset med mere lys i øjnene, end inden timen begyndte. Jeg synes faktisk stadig, jeg får noget for pengene, selvom skolen er lukket. Så for mig er det vigtigste ved hjælpepakken ikke, hvad jeg kan få retur, men at lærerne kan få deres løn og beholde deres job på efterskoler, der stadig står klar til at tage imod vores børn og endda have råd til at gøre lidt ekstra for dem, når de forhåbentlig når tilbage til efterskolen og kammeraterne, inden skoleåret er omme. For hjælpepakke eller ej, så kan min søn og alle de andre efterskoleelever ikke få den tabte tid tilbage. Der er ikke nogen ny chance, uanset hvor mange penge jeg får retur.

Horsens

Buketten erstatter festen og blomsterne bringes ud i bilen: Alternative løsninger hitter i havecentrene

Danmark

Live: Mette F. - Gradvis åbning af Danmark efter påske er sandsynlig men der går tid før samfundet er normalt igen

Annonce