Annonce
Østjylland

I fængsel på livstid efter sit andet drab: Flemming Mogensen kvalte og parterede Freyja Egilsdóttir Mogensen

”Når man på den måde begår drab to gange, så er livsvarigt fængsel for mig at se den rigtige dom," siger specialanklager Jesper Rubow.

AARHUS: 52-årige Flemming Mogensen blev onsdag idømt fængsel på livstid for at have kvalt sin 43-årige ekskone, Freyja Egilsdóttir Mogensen, på en adresse i Malling.

Det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Sagen kørte som en domsmandssag i Retten i Aarhus, hvor den 52-årige erkendte manddrab og usømmelig omgang med lige ved at have dræbt sin tidligere samlever og efterfølgende parteret liget.

Annonce

Drabet fandt sted 29. januar i år, da Flemming Mogensen opsøgte ekskonen på hendes bopæl i Malling. Her opstod der ifølge den dømtes forklaring et skænderi, der gjorde ham så vred, at han kvalte Freyja Egilsdóttir Mogensen.

For at skaffe beviserne af vejen parterede han efterfølgende liget, som blev gravet ned i haven og gemt i nogle sække i et loftsrum.

Tidligere dømt for drab

Den dømte meldte efter nogle dage Freyja Egilsdóttir Mogensen savnet, men Østjyllands Politi fik hurtigt mistanke til, at der var sket en forbrydelse, og allerede samme dag, som han selv havde kontaktet politiet, blev han anholdt.

Flemming Mogensen fra Malling er for anden gang dømt for drab. Arkivfoto: Henrik Havbæk

En af årsagerne til at politiet fik mistanke til Flemming Mogensen var blandt andet, at han tidligere er dømt for drab. I 1995 blev han idømt 10 års fængsel for drabet på en tidligere samlever, og den dom var også medvirkende til, at straffen denne gang blev livsvarigt fængsel.

”Når man på den måde begår drab to gange, så er livsvarigt fængsel for mig at se den rigtige dom. Det er en voldsom og meget tragisk sag, ikke mindst for børnene og den dræbtes familie, og jeg er tilfreds med, at den 52-årige blev idømt den strengest mulige straf,” forklarer specialanklager Jesper Rubow i pressemeddelelsen.

Den dømte udbad sig betænkningstid i forhold til at anke dommen.

Århus Stiftstidende har naturligvis haft en journalist på plads i retssalen, og du kan allerede nu læse meget mere om dagen i retten og dommen i her.

Annonce
AC Horsens For abonnenter

Overbevisende og fortjent oprykning: Derfor har AC Horsens muligheden for at klare sig med det hold, der sikrede pladsen i Superligaen

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Su-su-superliga! Reportage og masser af billeder fra kæmpe AC-fejring på stadion og fest i Forum Horsens

Erhverv For abonnenter

Borgere glæder sig til at få fjernvarme - men udsigten til to store varmetanke vækker bekymring

AC Horsens

Stolt og tilfreds cheftræner: Oprykninger vænner man sig aldrig til, og denne her var meget fortjent

Horsens

John Andersen runder snart 83 år, men arbejder syv timer hver dag med sin enestående have

Kristian bor i en campingvogn og vender hver en krone, mens han uddanner sig på ny: - Vi har brug for at se på, hvordan det ikke er urealistisk for voksne at lave et sporskifte

AC Horsens

Se alle billeder og reaktioner: Her rykker AC Horsens op i superligaen

AC Horsens For abonnenter

Karakterbogen: Genial satsning gjorde angriber til dagens spiller i superliga-sovs

Brædstrup

29-årig erkender bilbrande i retten: Jeg var depressiv og nede i livet

Horsens

Morten D. D. boykotter DR: - I behøver ikke ringe en anden gang

Se billederne: Kom med ind i Victor og Birgittes vilde drømmehus med 360 graders terrasse, snedkerkøkken og privat shelter direkte ned til åen

Debat

Det er med stor bekymring for de foreslåede besparelser, at vi skriver dette: Særlige borgere har brug for særlige indsatser

Odder For abonnenter

Bager får sur Smiley for smuds i krogene og kondensvand i fryserummet

Hedensted

Nu vil Tørring også med på padelbølgen: Mangler mindst en million for at få projektet skudt over nettet

Annonce