Annonce
Horsens

I den billige ende blandt studiebyer: Det koster det at bo i Horsens

Kommende studerende med presset pengepung kan håbe på at blive optaget på uddannelse i Horsens, viser ny opgørelse over huslejepriser fra Akutbolig.dk. Arkivfoto: Martin Ravn
Med en gennemsnitlig husleje på 79 kroner pr. kvadratmeter er Horsens nummer 20 blandt Danmarks 36 studiebyer, når det kommer til huslejepriser, viser ny opgørelse.
Annonce

Horsens: Når landets kommende studerende får svar på deres ansøgninger 26. juli, kan der for manges vedkommende være god grund til at krydse fingre for, at deres studiemæssige fremtid ligger i Horsens.

Det gælder i hvert fald dem, som er presset på pengepungen.

Horsens ligger nemlig i den billigste halvdel blandt landets 36 studiebyer, når det kommer til gennemsnitlige huslejepriser. Det viser en ny undersøgelse lavet af boligportalen Akutbolig.dk.

Her fremgår det, at den gennemsnitlige leje på en bolig i Horsens er 79 kroner pr. kvadratmeter. Det vil sige, at huslejen for en lejlighed på 60 kvadratmeter i gennemsnit koster 4740 kroner om måneden.

Det placerer Horsens på en 20. plads ud af de 36 studiebyer, og det betyder, at det er billigere at bo i lejebolig i Horsens, end det er i blandt andet Kolding, Silkeborg, Vejle og Jelling.

Annonce

Mere overskud til studiet

Huslejen kan være en væsenlig faktor for studielivet, vurderer Daniel Juhl, der er administrerende direktør for Akutbolig.dk

- En lavere månedlig husleje giver mere luft i budgettet og kan betyde, at de studerende ikke er tvunget til at tage et studiejob og derfor kan have mere tid og overskud til studiet og andre interesser, siger han i en pressemeddelelse.

Foruden Horsens ligger blandt andet Randers, Fredericia og Ikast i den billigste halvdel.

I toppen af listen ligger København, hvor den gennemsnitlige husleje er 155 kroner pr. kvadratmeter, mens den billigste studieby er Lemvig, hvor den gennemsnitlige husleje er 59 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce