Annonce
Horsens

I den billige ende blandt studiebyer: Det koster det at bo i Horsens

Kommende studerende med presset pengepung kan håbe på at blive optaget på uddannelse i Horsens, viser ny opgørelse over huslejepriser fra Akutbolig.dk. Arkivfoto: Martin Ravn
Med en gennemsnitlig husleje på 79 kroner pr. kvadratmeter er Horsens nummer 20 blandt Danmarks 36 studiebyer, når det kommer til huslejepriser, viser ny opgørelse.

Horsens: Når landets kommende studerende får svar på deres ansøgninger 26. juli, kan der for manges vedkommende være god grund til at krydse fingre for, at deres studiemæssige fremtid ligger i Horsens.

Det gælder i hvert fald dem, som er presset på pengepungen.

Horsens ligger nemlig i den billigste halvdel blandt landets 36 studiebyer, når det kommer til gennemsnitlige huslejepriser. Det viser en ny undersøgelse lavet af boligportalen Akutbolig.dk.

Her fremgår det, at den gennemsnitlige leje på en bolig i Horsens er 79 kroner pr. kvadratmeter. Det vil sige, at huslejen for en lejlighed på 60 kvadratmeter i gennemsnit koster 4740 kroner om måneden.

Det placerer Horsens på en 20. plads ud af de 36 studiebyer, og det betyder, at det er billigere at bo i lejebolig i Horsens, end det er i blandt andet Kolding, Silkeborg, Vejle og Jelling.

Annonce

Mere overskud til studiet

Huslejen kan være en væsenlig faktor for studielivet, vurderer Daniel Juhl, der er administrerende direktør for Akutbolig.dk

- En lavere månedlig husleje giver mere luft i budgettet og kan betyde, at de studerende ikke er tvunget til at tage et studiejob og derfor kan have mere tid og overskud til studiet og andre interesser, siger han i en pressemeddelelse.

Foruden Horsens ligger blandt andet Randers, Fredericia og Ikast i den billigste halvdel.

I toppen af listen ligger København, hvor den gennemsnitlige husleje er 155 kroner pr. kvadratmeter, mens den billigste studieby er Lemvig, hvor den gennemsnitlige husleje er 59 kroner.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

DBU-folk reagerer: Besparelser på foreningslivet er en kostbar svækkelse - sunde og raske borgere er en god forretning

Læserbrev: Er frivilligheden og foreningslivet bare en udgift eller en vigtig og værdiskabende faktor for en kommune? Det spørgsmål trænger sig på, når man med bekymring kan læse, at Fredericia Kommune bl.a. har planer om at spare en halv mio. kr. væk på "udendørs idrætsanlæg" på det kommende budget. Det vil konkret betyde, at fodboldklubbernes frivillige frem over selv skal ud at slå græs og kridte baner op - oveni alle de mange andre opgaver, som dagligt skal løses i en forening. I Trelde GI’s fodboldafdeling er der nervøsitet for, at man som en konsekvens må lukke hold og sende spillere til andre klubber. Yderste konsekvens er at lukke hele fodboldafdelingen. Hvis det sker, vil der kun være seks fodboldklubber tilbage i Fredericia Kommune, der allerede ligger utroligt lavt i antal, når man sammenligner med kommuner med ca. samme indbyggertal. Og så er det desværre en kendsgerning, at Fredericia Kommune i forvejen er et af steder i Jylland, hvor der er færrest aktive fodboldspillere set i forhold til indbyggertallet. Kun på Samsø er tallet lavere. Der er med andre ord rigtig mange faktorer, der peger på, at der er behov for investeringer i breddefodbolden og foreningslivet i Fredericia. Ikke besparelser og nedskæringer. Og foreningslivet og frivilligheden er altså ikke en unødvendig luksus. Det er tværtimod en motor til at skabe sundhed, tryghed og fællesskab i ethvert lokalsamfund. En undersøgelse fra Damvad Analytics viser faktisk, at de frivillige timer, der bruges i fodboldklubberne, medfører mellem 400 mio. kr. og 1,1 mia. kr. i besparelser årligt for det danske samfund, bl.a. på grund af færre sygedage. Derfor håber vi, at kommunalpolitikerne vil se midlerne til et stærkt foreningsliv og velfungerende fodboldklubber som en investering i kommunens samlede trivsel og råstyrke. Sunde og raske borgere er en god forretning - også for kommunen. Det er heller ingen hemmelighed, at mange potentielle tilflyttere, i særdeleshed børnefamilier, vægter et godt foreningsliv som en afgørende faktor for valg af bopæl. Netop en udfordring, som aktuelt italesættes af politikerne i Fredericia. Mon besparelser på foreningslivet vil stimulere tiltrækningskraften på nye indbyggere? I DBU er vi altid åbne for dialog med kommunerne omkring fodboldens udvikling, og hvad vi kan bidrage med. Vi er er også indforståede med, at økonomien for kommunerne er en kompleks sag, men vi vil argumentere for, at besparelser på foreningslivet er en kostbar svækkelse på både kort og langt sigt. Foreningslivet er ikke noget, der bare er der. Det kræver prioritering. For de frivillige har altså nok at lave. Og de gør en kæmpe forskel. Også i Fredericia.

Annonce