Annonce
Horsens

I coronaens kølvand: Vinspecialisten lukker

Anna-mette Kolding, indehaver af Vinspecialisten, lukker sin forretning på grund af coronakrisen. Hun havde ellers den senere tid forsøgt sig med forskellige tiltag, bl.a. at servicere kunderne virtuelt i butikkken over Facetime, Messenger eller Skype. Men det var forgæves. Forretningen holder ophørsudsalg fra mandag 6. april. Foto: Morten Pape

Anna-mette Kolding, indehaver af Vinspecialisten, drejer nøglen til forretningen om. På trods af en ihærdig indsats for at tilpasse sig den nye corona-situation, er der ikke længere økonomi i butikken i Hospitalsgade.

Horsens: Vinspecialisten er nu en af de første af byens detailforretninger, der lukker på grund af corona-krisen. Indehaver Anna-mette Kolding har taget beslutningen om at dreje nøglen om i forretningen i Hospitalsgade.

- Der har været for mange af forårets arrangementer, som jeg har måttet aflyse eller rykke. Det tærer på økonomien, for det har betydet tabt omsætning. Og det vil jeg ikke kunne komme ovenpå igen, siger en meget berørt Anna-mette Kolding.

Der er tale om syv arrangementer. Bl.a. en stor gin- og whiskyfestival.

Annonce

Kan ikke reddes af hjælpepakker

Anna-mette Kolding, der ikke har ansatte i butikken, har ikke kunnet få væsentlig del i regeringens forskellige hjælpepakker. Hun er jo f.eks. ikke blevet beordret lukket, som hun siger.

- Jeg ville muligvis godt kunne få noget i forhold til faste udgifter, men ikke meget, og slet ikke nok til at dække tabet, siger hun.

Forretningen, der ellers har været åben i hverdagen her i corona-krisen, har nemlig tydeligt mærket, at kunderne i denne tid bliver væk.

Butiksindehaveren har ellers forsøgt sig med mange tiltag, der skulle have beholdt kunder og hjulpet på indtægterne. Bl.a. havde hun netop lanceret virtuelle vinindkøb via Facetime, Messenger og Skype og havde også virtuelle vinsmagninger på tegnebrættet. Hun deltog også i City Horsens' web-portal, vielskerhorsens.dk, og havde oplevet flere indkøb derigennem. Men desværre har de forskellige tiltag ikke været tilstrækkelige i den specielle tid, som er kommet i kølvandet på corona-krisen. Hun har tabt væsentlig omsætning i hverdagen, siger hun.

Anna-mette Kolding sender nyhedsbrev om lukningen ud til sine faste kunder søndag. Mandag 6. april starter hun ophørsudsalg i butikken.

- Det er hårdt, og det skal lige bundfælde sig. Men det er en velovervejet og gennemtænkt beslutning, sige Anna-mette Kolding.

Anna-mette Kolding har drevet Vinspecialisten siden 2017, da butikken flyttede fra Vitus Berings Plads til sin nuværende beliggenhed i Hospitalsgade.

Ophørsudsalget starter mandag 6. april og varer i 14 dage. Sidste åbningsdag er 18. april.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Ny tennis-dille på vej: Sådan har kommunen fordelt 900.000 kroner til nye faciliteter

Annonce