Annonce
Navne

I 2013 blev han student fra Horsens Statsskole - nu bliver han hyldet for at have skrevet Danmarks bedste matematik-speciale

Simon Bruno Andersen beskæftiger sig i sit speciale med talteoretisk grundforskning på højt plan. Privatfoto
Simon Bruno Andersen med rødder i Brædstrup har allerede fået publiceret artikler i videnskabelige tidsskrifter, og til daglig formidler han sine matematiske evner til gymnasieelever i Aarhus. På fredag får han en særlig pris.

Horsens: 25-årige Simon Bruno Andersen, der i 2013 blev student fra Horsens Statsskole, afsluttede sidste år sit matematik-studie på Aarhus Universitet med specialet "Udtrykkelige mængder og Cantorrækker", som han fik topkarakter for, og siden har Dansk Matematisk Forening bedømt det til at være landets bedste matematik-speciale i 2018.

Fredag 21. juni får han overrakt Edlund-DMF Specialeprisen på 15.000 kr. ved et arrangement på Aarhus Universitet.

"Specialet fra Simon Bruno Andersen udmærker sig specielt ved sin originalitet og den dokumenterede suveræne beherskelse af matematiske metoder fra et klassisk og vanskeligt område af matematikken", skriver Dansk Matematisk Forening bl.a. i begrundelsen.

Videre i bedømmelsesudvalgets motivation lyder det, at "Simon Bruno Andersens speciale indeholder en grundig og dygtigt udført analyse af egenskaberne ved en given følges udtrykkelige mængde. Det er et højt kvalificeret bidrag til matematikken inden for et vanskeligt problemområde, som han på imponerende vis selvstændigt har fundet frem til. Specialet indeholder originale matematiske resultater, der generaliserer resultater af Paul Erdös fra 1975."

Simon Bruno Andersen har siden sin eksamen fået publiceret to artikler i videnskabelige tidsskrifter i samarbejde med specialevejlederen Simon Kristensen, og han arbejder nu som gymnasielærer i Aarhus.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Panduro advarer mod billethajer: - Svindelfirmaerne ikke kun går efter de store, udenlandske artister

Annonce