Annonce
Hedensted

Hyperlokal snebyge bragte snak og selfies til Tørring

Mange børn prøvede lørdag kræfter med at hugge deres egen skulptur ud af en isblok ved arrangementet Winter Wonderland i Tørring. Foto: Søren E. Alwan
Børn huggede i isklumper og fik taget selfies under snekanonen, mens mor og far fik en snak med naboerne ved weekendens Winter Wonderland i Tørring. Særligt fredag trak det butiksdrevnee arrangement folk til byen.
Annonce

Tørring: - Jeg ved ikke, hvad jeg laver, men det er sjovt.

10-årige Stine Laursen står sammen med en snes andre børn koncentreret og hugger flager af en isklump med en mejsel i et telt på torvet i Tørring.

Det er lørdag formiddag, og vi er til Winter Wonderland i gudenåbyen.

Ved siden af børnene står en professionel kunstner, Sabine Boisen, og hugger i en stor spiralformet isskulptur, og i den anden ende af teltet bliver der delt gratis popcorn, slushice og candyfloss ud.

Udenfor blæser en kanon snelignende skum ned over de til lejligheden opstillede juletræer, og to mindre piger løber hen og giver de tre figurer Anna, Elsa og Olaf fra animationsfilmen Frost et kram, mens mor smilende fotograferer.

- Det er så hyggeligt at komme herned. Børnene kan stå og hakke i noget is i stedet for bare at sidde i sofaen med en iPad. Imens kan jeg jo så få en snak med de andre voksne. Det giver liv og sammenhold i byen, at der sker nogle ting, fortæller Stine Laursens mor, Tove Laursen, mens datteren sammen med klassekammeraterne fniser over, at der er røget lidt is ind under jakken.

Børnene kan stå og hakke i noget is i stedet for bare at sidde i sofaen med en iPad. Imens kan jeg jo så få en snak med de andre voksne.

Tove Laursen

Annonce

Travlt i butikkerne

Her midt på formiddagen lørdag er der ikke ligefrem voldsom trængsel og alarm på torvet, men det var der til gengæld fredag eftermiddag, hvor der samtidig med Winter Wonderland-arrangementet var åbent hus i byens nye pengeinstitut, Middelfart Sparekasse.

- Vi blev væltet totalt fredag og har armene helt op over hovedet i forhold til den store opbakning. Der var lange køer til popcorn og slushice, og jeg synes også der er et fint fremmøde i dag. Jeg synes, at det er megafedt, at vi kan trække folk af huse to dage i træk, fortæller Line Minea Ramdal fra Blomsterhuset Ramdal, der har været med til at stå for Winter Wonderland-arrangementet.

Hun vurderer, at mindst 300 mennesker var forbi torvet fredag eftermiddag, og det kunne også mærkes ude i butikkerne.

Hos Sir Windsor og Sportigan havde indehaver Kim Andersen så travlt med at ekspedere kunder, at han ikke nåede over til sparekassens åbne hus, og hos Blomsterhuset Ramdal var det ifølge Line Minea Ramdal en af årets travleste fredage.

Annonce

Isskulptur trak

Familien Kongensgaard med mor Annette og børnene Frederik på fem år og Mea Sofia på 13 måneder var blandt de mange, der fandt ned i byen og butikkerne både fredag og lørdag.

Egentlig skulle de have brugt hele lørdagen på familiebesøg på Fanø, men de blev lige nødt til at udskyde det lidt for at komme ned at se den store isskulptur.

- Der er bare hyggeligt at komme herned og få en snak med de andre forældre fra skolen eller mødregruppen. De var her jo alle sammen. Så passede det også lige med, at vi kunne få købt den vinterjakke, vi har manglet et stykke tid, og i dag har vi lovet Frederik en tur i legetøjsbutikken, fortalte Annette Kongensgaard.

Tørring vil være først også med vinteren, lød begrundelsen for, at byens butikker inviterede til Winter Wonderland de to første dage i november. Foto: Søren E. Alwan
Figurerne Elsa, Olaf og Anna fra animationsfilmen Frost vakte stor glæde hos mange børn. Foto: Søren E. Alwan
Bag isskulptur-eventet lørdag stod kunstneren Søren Cip. Han havde allieret sig med Sabine Boisen, der skabte en stor isskulptur, mens han hjalp børnene med deres is-kreationer. Foto: Søren E. Alwan
Det krævede fuld koncentration at hakke små skulpturer ud af isblokkene. Foto: Søren E. Alwan
Mens børnene hakkede i isen og måske blev lidt våde på ærmerne, kunne mor og far få sig en snak med naboen. Foto: Søren E. Alwan
Hvem drømmer ikke om at give snemanden Olaf et kram? Foto: Søren E. Alwan
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Lokal meningsmåling: S udbygger føringen - to nye partier er på vej ind i Horsens Byråd

Annonce