Annonce
Horsens

Hyldest af Endelave bliver en fastlands-fest

Endelave-færgen skulle have sejlet folk fra fastlandet til fest på Årets Ø - på grund af covid-19 er det nu endelavitter, der skal sejles den modsatte vej, når øen lørdag skal fejres . Arkivfoto: Morten Pape
Endelavitter sejles ind, når Årets Ø lørdag hyldes pr. langdistance på Horsens Havn.
Annonce

Endelave/Horsens: Lørdag skulle en større folkefest på Endelave have markeret, at øen er blevet udråbt som Årets Ø i Danmark. Nu bliver fejringen i stedet en fastlands-fest.

På grund af covid-19 er begivenheden henlagt til Jan Trøjborgs Plads på Horsens Havn, og mens det først var planlagt, at folk skulle tage færgen til Endelave for at deltage, bliver det nu endelavitterne selv, der skal sejles ind fra øen for at være med.

Annonce

Ø-fest udskudt

"På grund af restriktionerne på forsamlinger bliver prisen i år uddelt på havnen i Horsens, hvor en række af Endelaves indbyggere ankommer med den lokale færge. Det er desværre ikke muligt at gennemføre den ellers planlagte ø-fest, som derfor bliver udskudt, til det igen er forsvarligt at forsamles til fest," skriver Forenet Kredit, der er blandt initiativtagerne til prisuddelingen, i en pressemeddelelse.

Flytningen betyder dog ikke, at den mere formelle del af prisuddelingen skæres væk.

Prisoverrækkelsen finder sted kl. 13-15, og i det tidsrum vil flere kendte ansigter fra såvel øer som fastland finde vej til talerstolen.

Annonce

Tillykke til en aktiv ø

Kim Vind, som er formand for Endelaves idrætsforening, bliver blandt dem, der går på podiet.

Foreningen er ophav til tiltaget Aktiv Ø, der er en stribe gratis aktiviteter til turister og fastboende, der skal hjælpe med at holde gang i hjulene på øen, og som var en af hovedårsagerne til, at Endelave vandt prisen.


Det er desværre ikke muligt at gennemføre den ellers planlagte ø-fest, som derfor bliver udskudt, til det igen er forsvarligt at forsamles til fest.

Forenet Kredit


Næstformanden i Landdistrikternes Fællesråd og borgmester i Samsø Kommune, Marcel Meijer, som har været i priskomiteen, vil også sige et officielt tillykke, og det samme gælder formanden for Sammenslutningen af Danske Småøer, Dorthe Winther, og Horsens' borgmester Peter Sørensen (S).

Selve prisen overrækkes af formanden for komiteen for Årets Ø og bestyrelsesmedlem i Forenet Kredit, Jens Otto Størup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Smittetal sætter rekord i Danmark: Borgmesteren har klar opfordring til borgerne i Horsens Kommune

CORONAVIRUS

Live: Regeringen vil udvide hjælpepakker efter nye restriktioner

Østjylland For abonnenter

I kirke juleaften? Nytårsaften med vennerne? Corona-professoren svarer på fem dilemmaspørgsmål

Annonce