Annonce
Odder

Hygge og hårdt arbejde går godt i spænd på Bronzealdervej

Snart kommer der et nyt læs sand til haven ved hus otte på Bronzealdervej. Så nu gælder det om at få fjernet det værste ukrudt først. Foto: Søren E. Alwan
Beboere, frivillige, ansatte og pårørende gav haven en ordentlig overhaling.

Odder: Hvad gør man, når man bor langt fra stranden og ikke er mobil nok til selv at komme til den? Ja, bor man i en af plejeboligerne på Bronzealdervej, så sætter man sig omkring den bunke strandsand, som efter tre år i haven er groet godt til med strandplanter og faktisk henleder tankerne til en frisk havbrise.

Det gjorde mange af beboerne torsdag, da der var fælles havedag for plejecentrets 60 beboere. Det gode vejr lokkede 30-40 beboere udendørs, hvor de blev mødt af ca. 60 frivillige, ansatte og pårørende, der gik til diverse opgaver med en iver, som man kun kan beundre.

Blandt andet skulle det eksisterende strandsand luges for ukrudt, fordi der senere på dagen ville komme et nyt læs fra stranden.

- Det er lidt hårdt, og min egen have trænger meget mere. Men pyt med det. Den årlige havedag her på stedet er superhyggelig, sagde 80-årige Else Schultz, der er frivillig på Bronzealdervej og normalt hjælper til ved det to månedlige gudstjenester.

Annonce
En sådan dag giver masser af ny energi og drivkraft til alle. Også de beboere, som ikke selv er aktive. For man kan også få ny energi af at hygge sig.

Bente Markfoged, leder af plejeboligerne på Bronzealdervej

Brunch og bålsted

Det samme mente Connie Højsgaard, der er beboer på Bronzealder, og som på grund af problemer med ryggen ikke selv kunne hjælpe til med at luge.

- Så må jeg jo nyde at se andre knokle, mens jeg snakker med de andre og hører nyt. Men det er heller at kimse af, sagde hun med et skælmsk smil på læben.

Ud over den årlige opfyldning af sand til "stranden" bestod havedagen på Bronzealdervej også af fælles brunch i husene, etablering af et nyt bålsted samt maling af sten på nogle af de ruter, som man følge på centrets matrikel. Nogle af disse leder ind i den fårefold, hvor fire får sommeren igennem boltrer sig. De blev sat ud lige inden store havedag sluttede.

En af idémagerne bag arrangementerne var fysioterapeut Pernille Søndergård Olesen som, da avisen var på besøg, havde travlt med at udstyre borgere i kørestol med en pensel og en lille bøtte maling. For nu skulle de ud og male sten.

- Til daglig beskæftiger jeg mig mest med traditionel fysioterapi. I dag skal vi mest hygge os. Det ændrer dog ikke på, at jeg fryder mig hver gang, jeg i dag ser en borger bevæge sig på en lidt anden måde end til daglig. Eller mere, sagde Pernille Søndergård Olesen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Nissens-produktion lagt ned af corona-virus: Vi er taknemmelige for ingen ansatte er smittet

Annonce