Annonce
Ikast-Brande

Hygge-hjørne på villavej i farezonen

Lissi Jensen sidder her på en af bænkene på hyggepladsen, der er nedlægningstruet. Foto: Peter Hald
Beboere på Ege Allé i Nørre Snede vil gerne beholde deres samlingsplads.

Nr. Snede: Klokken 8.15 torsdag morgen kunne Lissi Jensen høre lyden af en gravemaskine udenfor sit hus på Ege Allé 118 i Nørre Snede. Hun skyndte sig at gå ud for at stoppe maskinen, for hun havde en anelse om, hvad der var på færde:

Kommunen ville nedlægge den lille samlingsplads for enden af gaden.

Lige ud for nummer 118, hvor Lissi Jensen bor sammen med sin mand Karsten, står der tre borde-bænkesæt på nogle fliser lige ved vendepladsen, og der er også bøgehække og en lille petanquebane.

Annonce

På denne lille "oase" på vejen har beboerne på Ege Allé fra nummer 100 til nummer 132 i mange år haft for vane at hygge og få en snak. De har selv investeret i borde-bænke-sættene.

Men det er kommunal grund, og åbenbart skulle det lille opholds-sted fjernes.

Kommunens Vej og Park-afdeling havde i hvert fald sendt en gravemaskine afsted med det formål, men Lissi Jensen fik afbrudt missionen, da hun forklarede, at opholdsstedet var emnet for en igangværende klagesag.

Ville selv lægge fliser

Hele sagen hænger sammen med, at kommunen har kik på vendepladserne for enden af stikvejene på Ege Allé og Lindbjerg Allé. Der har i længere tid været korrespondance mellem beboere og kommunen, men i begyndelsen af maj blev grundejerne orienteret om, at kommunen nu ville fjerne flisearealerne og beplantningen.

"Da arealerne ikke længere fremstår pæne, og da der ikke er fundet en løsning på driften, hverken ved overdragelse til grundejere eller igennem det kommunale driftsbudget, er det besluttet at nedlægge disse", lød det i et brev fra Vej og Park dateret den 3. maj 2021.

Men allerede et års tid før havde en gruppe af borgere på Ege Allé 100-132 været i kontakt med kommunen for at gøre opmærksom på, at de gerne selv ville lægge nye fliser på opholdsarealet og gøre det pænere.

Det forslag blev imidlertid afvist af kommunen.

Og det kunne beboerne ikke forstå. Der kom gang i en udveksling af mails:

"Hvorfor får vi ikke selv det beløb, som nedlæggelsen vil koste, så etablerer vi selv vores plads", skrev Karsten Jensen fra Ege Allé 118 den 7. maj i år.

"Vi er ofte mange (16 husstande) samlet på vores plads til socialt samvær, det vil sige ugentligt samvær med kaffe og kolde drikke, kagedag, nytårssamvær og gadefest mm. Det betyder, at der bliver taget fat i ensomme og dem, der har behov for socialt samvær", lød argumenterne fra Karsten Jensen - som i øvrigt pointerede, at han er medlem af Nørre Snede Lokalråd.

Annonce

Løbet over ende

Kort fortalt gjorde beboerne det klart, at de meget gerne ville beholde deres lille hyggeplads, og at de var villige til selv at gøre den pænere.

Alligevel rykkede gravemaskinen ud den 2. juni. Lissi Jensen fik dog reddet hyggepladsen ud for nummer 118 i første omgang, men gravemaskinen kørte umiddelbart derefter hen til den anden ende af stikvejen, hvor fliserne og hækkene blev fjernet ved en tilsvarende vendeplads. Denne plads var blevet brugt til placering af trailere og campingvogne.

I en anden ende af Ege Allé blev fliserne fjernet. Foto: Peter Hald

I skrivende stund er hyggepladsen ud for nummer 118 intakt. Spørgsmålet er så, hvor længe det varer.

- Vi føler og allesammen løbet over ende. Det hele kunne have været væltet, hvis ikke jeg havde været hjemme. Gad vide i øvrigt, hvor de ville have gjort af vores borde-bænkesæt? Det er jo vores, siger Lissi Jensen.

- Det koster en hel del penge at sende kommunalt mandskab afsted med store maskiner. I stedet kunne kommunen spare den udgift og give os lidt penge, så skal vi nok vedligeholde området, sige Lissi Jensen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Vej og Park.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Restaurant med takeaway-succes klarede sig uden hjælpepakker, men andre spisesteder led hårdt under coronaen: Se 17 nye regnskaber

Annonce