Annonce
Horsens

Hybel firedoblede overskud: Nu er ny afdeling og flere folk på vej

Hybel-direktør Brian Langvad vægter nærhed højt, og derfor er det planen at etablere flere afdelinger tættere på kunderne. Foto: Søren E. Alwan
Husfirmaet Hybel har firedoblet resultatet i 2018 og tjent mere end 42 millioner kroner. Kunderne er ikke bare fra Horsens, og med åbning af flere afdelinger vil Hybel sikre fortsat nærhed til kunderne.

Horsens: Michael Mortensens husbygger-firma, Hybel A/S, hamrer derudad, og det resulterer snart i åbning af et tredje kontor med salg, tegnestue og byggeledelse.

Det fremgår af virksomhedens netop aflagte årsregnskab, og administrerende direktør Brian Langvad bekræfter planerne.

Virksomheden, som blev etableret i Horsens i 2016, bevægede sig sidste år nord på med en afdeling i Aalborg, men planen er at komme nærmere kunderne i hele landet, forklarer han.

En nærmere placering er han dog ikke helt klar til at løfte sløret for.

- Det er lidt for tidligt, for vi har endnu ikke helt tørt bæk på en aftale, siger han.

- Men den overordnede plan er, at vi skal dække Danmark fra tre afdelinger i Jylland og én på Sjælland, siger han.

Om det er Sjælland eller den tredje afdeling i det jyske, der står først for skud, vil direktøren ikke ind på. Han fortæller dog, at Hybel netop har købt to byggegrunde i Kolding med henblik på at opføre udstillingshuse der.

Afhængig af hvornår en aftale om de fysiske rammer falder på plads, forventer Brian Langvad, at den næste Hybel-afdeling kan åbne i løbet af efteråret.

Annonce

Med åbning af nyt kontor og fortsat vækst i øvrige afdelinger forventer vi at være mindst 80 ansatte inden udgangen af året.

Brian Langvad, direktør for Hybel

- Bedre end vi turde tro på

Udvidelsen er led i Hybels vækststrategi, en strategi med ambitiøse mål, som til fulde blev indfriet i 2018 - og mere til.

- Det gik bedre, end vi turde tro på, særligt når vi tager vores korte levetid i betragtning, konstaterer Brian Langvad.

Omsætningen offentliggør Hybel ikke, men bruttoavancen i 2018 løb alene op i cirka 79,7 millioner - mod cirka 35,6 millioner kroner i 2017.

På bundlinjen blev det tll et resultat før skat på hele 42,3 millioner kroner mod cirka 10,7 millioner kroner året før - i runde tal en firedobling.

- Vi er yderst tilfredse, og jeg må sende en stor tak til både samarbejdspartnere og medarbejderne, som gør en stor indsats, siger direktøren.

Flere job på vej

Også opkøb og udvikling af jord er en del af forretningen i Hybel, og det har været medvirkende til det flotte resultat, fortæller Brian Langvad.

- I efteråret satte vi flere end 100 grunde til salg i Vejle, Horsens og Stilling, og allerede nu har vi solgt flere end 50, siger han.

De høje vækstrater i 2018 lægger ikke låg på forventningerne til 2019. Tværtimod. Mens der i 2018 blev solgt cirka 300 Hybel-huse, hedder målet for i år 430-450 huse.

Væksten ventes også at smitte af på antallet af medarbejdere. I dag er der 64 ansatte, hvoraf en halv snes sidder i Aalborg - resten i Horsens.

- Med åbning af nyt kontor og fortsat vækst i øvrige afdelinger forventer vi at være mindst 80 ansatte inden udgangen af året, siger Brian Langvad.

Hybel har godt gang i husbyggeriet både i og uden for Horsens. Her lægges sten til et typehus på Hyrdetasken i Tyrsted. Foto: Søren E. Alwan
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap fire milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og "Fars Pige" - lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle TV3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Annonce