Annonce
Horsens

Hvornår skal jeg betale børnebidrag?

Advokat Anne Koch og advokat Jens Glavind besvarer spørgsmål sendt pr. brev til advokatkontoret LRP, Løvenørnsgade 17, eller pr. mail til jg@lr-p.dk. Arkivfoto
Annonce

Faderen til mit barn og jeg har fælles forældremyndighed, men vores barn har bopæl ved mig. Vi har i sin tid aftalt en 9/5-ordning, men denne blev ændret til en 7/7-ordning for omkring et år siden. Mit barns far mener dermed ikke længere, at han skal betale børnebidrag til mig.

Kan det virkelig passe?

Annonce

Svar:

Der skal kun betales børnebidrag, hvis en forælder, der har del i forældremyndigheden, ikke opfylder sin forsørgelsespligt. Der foretages en konkret vurdering af, om forsørgelsespligten er opfyldt.

Hvis der er tale om en nogenlunde lige deleordning, som en 7/7-ordning eller en 8/6-ordning, er udgangspunktet, at begge forældre opfylder deres forsørgelsespligt, når barnet er ved dem.

Selvom dette er udgangspunktet, skal der stadig foretages en vurdering af, om begge forældre deltager i den daglige og basale forsørgelse af barnet. Det får her betydning, hvem der betaler for de større faste udgifter. Det kan være udgifter til daginstitutioner, skolegang og fritidsaktiviteter, samt hvem der betaler for tøj og mobiltelefon. Ved vurderingen har det derimod mindre betydning, hvem der afholder udgifter til rejser og andre større ting, som har karakter af gaver.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Udenrigsministeriet: Hele verden kan være lukket lige om lidt

Annonce