Annonce
Brevkasse

Hvornår har mine medarbejdere krav på erstatningsferie?

Bliver man syg i sin ferie, kan der blive tale om, at man kan få erstatningsferie. Foto: Colourbox
Annonce

Hej brevkasse!

Jeg har hørt noget om, at hvis en af mine medarbejdere bliver syg i sin ferie, får han/hun ret til ferie på et andet tidspunkt. Det vil jeg gerne have styr, på inden sommerferieperioden starter nu her, så jeg søger derfor en uddybende forklaring på disse regler.

Annonce

Svar

Sygdom betragtes som feriehindring, hvorfor medarbejdere i nogle tilfælde vil få ret til erstatningsferie, så ferien kan afholdes på et senere tidspunkt.

Ved sygdom under ferie skelnes der mellem, om medarbejderen var syg inden feriens begyndelse, eller om medarbejderen blev syg under feriens afholdelse. Vær i den forbindelse opmærksom på, at ferien først begynder ved arbejdstids begyndelse den første feriedag (f.eks. mandag kl. 8) og slutter ved arbejdstids ophør den sidste feriedag (f.eks. fredag kl. 16). Den første og sidste weekend i perioden, hvor medarbejderen har fri, tæller således ikke med i ferien.

I det tilfælde, hvor en medarbejder bliver syg inden den planlagte ferie, skal ferien ikke påbegyndes. I den situation har den pågældende medarbejder dermed altid ret til erstatningsferie for den ferie, som ikke kunne afholdes grundet sygdom.

Dette gælder dog ikke, såfremt medarbejderen trods sygdom selv ønsker at afholde den planlagte ferie alligevel. I så fald har medarbejderen følgelig ikke krav på erstatningsferie.

Anerledes forholder det sig, hvis en medarbejder bliver syg under ferien. Her kan der også blive tale om erstatningsferie, såfremt følgende betingelser er opfyldt:

Medarbejderen skal først og fremmest melde sig syg på vanlig vis - det vil sige i overensstemmelse med de regler, som i øvrigt gælder for sygemelding i ansættelsesforholdet.

Herudover kan der stilles krav om lægelig dokumentation for sygemeldingen. Denne udgift afholdes af medarbejderen selv.

En medarbejder, der har optjent fuld ferie (25 feriedage), har ret til erstatningsferie efter fem sygedage under ferien. De første fem sygedage anses således for afholdt ferie, hvorimod yderligere sygedage kompenseres af erstatningsferie.

Karensperioden på fem dage gælder for hele ferieåret, hvilket betyder, at en medarbejder, der har fire sygedage i sommerferien og yderligere tre sygedage i efterårsferien, har krav på erstatningsferie for to sygedage. Sygedagene lægges så at sige sammen inden for ferieåret.

Har medarbejderen ikke opnået ret til fuld ferie, kræves der færre sygedage, før medarbejderen har ret til erstatningsferie. Det påkrævede antal dage udgøres af antallet af optjente feriedage ganget med 1/5.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Ejer af Oasen: Jeg troede, det var en kunde, der ringede for at aflyse...

Horsens For abonnenter

Borgmester er ærgerlig over Learnmark-beslutning - bestyrelsesformand åbner dør på klem

Annonce