Annonce
Livsstil

Hvorfor vil ingen bygge hus her?

Ingen har tilsyneladende lyst til at bygge nyt i Korning. Det undrer teknisk udvalg, som nu ændrer lokalplan, der ellers gav mulighed for masser af nybyggere. Arkivfoto
Korning - Interessen for at bygge hus i Korning midtby har de seneste år været lunken.

Kun tre nye huse er skudt op i et område centralt beliggende i landsbyen, hvor der ellers var mulighed for at opføre op til 35 boliger.

Der er både kommunale udstykninger og privatejet jord i området, men nu har de private jordejere mistet tålmodigheden.

Aflyser lokalplan

De har derfor bedt teknisk udvalg om at aflyse en del af lokalplanen og i stedet tilbageføre et godt 12.000 kvm stort område til landzone.

- Korning er en velfungerende, lille landsby, og den ligger tæt på Horsens, så hvorfor grundene ikke bliver solgt, ved vi ikke. Men det er et privatejet stykke jord, og vi gør sådan set bare, hvad ejerne gerne vil have. Hvis det på et senere tidspunkt bliver relevant, kan vi lave det om til byzone igen, siger Lene Tingleff (V), formand for teknisk udvalg.
Annonce

Ond cirkel

Jeppe Mouritsen (V), der også er medlem af teknisk udvalg og desuden bosiddende i Korning, ærgrer sig over, at interessen for at bygge huse i den lille landsby ikke er større.

- Grundene ligger lige ved siden af skolen, og vi, der bor i byen, synes, det er et meget attraktivt sted at bosætte sig. Korning ligger jo tæt på både Hedensted og Horsens, der er en god infrastruktur, og vi har en velfungerende skole, siger Jeppe Mouritsen.

Han tror, at en del af forklaringen på den manglende byggeinteresse er, at grundene blev sat til salg lige inden finanskrisen.

- Der kommer flere interesserede herude nu, men de får nej af realkreditinstituttet, når de vil købe en grund. Det er i hvert fald det, vi hører. Bankerne vil hellere sige ja til en grund i Lund eller Torsted, fordi de mener, der er større chance for, at prisen holder der. Og så bliver det jo en ond cirkel, siger Jeppe Mouritsen.
Annonce

Vil selv sælge

Formand for lokalrådet Martin Fritzner fortæller, at lokalrådet har tanker om en helt ny måde at sælge byggegrunde på.

- Vi har en idé om, at byen selv skal markedsføre og sælge grundene, fordi vi tror på mere succes, hvis byens borgere selv er med til at fortælle om mulighederne, siger Martin Fritzner.

Lokalrådet skal have et honorar for at markedsføre grundene. Om den model kan blive til noget, vil lokalrådet nu tale med kommunen om.

- Generelt er der jo godt gang i hussalget i byen, og vi har ikke mange tomme huse, så vi tror på, at folk gerne vil bo i Korning, siger Martin Fritzner.

Selvom en del af lokalplanen bliver trukket tilbage, er der stadig mulighed for at købe en byggegrund i Korning. Der er flere ledige kommunale grunde.

Aflysningen af lokalplanen bliver fremlagt i otte ugers offentlig høring.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Fjerde formodede gerningsmand i Nørretorv-sagen fortsat på fri fod - intet nyt om offers tilstand

Odder For abonnenter

Forældre har fået nok: Vores børn er blevet ødelagt, fordi de ikke har fået den rette hjælp

Sport

Hedensted-spillere ramt af corona

Annonce