Annonce
Læserbrev

Hvorfor skal landmændene skældes ud for myndighedernes smøl? Nedbring sagsbehandlingstiden af landbrugets ansøgninger angående miljøtiltag

Simon Overby Kristensen. Arkivfoto

Læserbrev: Der har den seneste måned været en voldsom debat om landbrugets udledninger af kvælstof, efter landbruget i 2015 fik mulighed for at anvende større mængder kvælstof på markerne.

Forøgelsen var kædet sammen med en række tiltag, der skulle begrænse kvælstofudledningen.

De kvælstofbegrænsende tiltag har haft en vanskelig fødsel som følge af sagsbehandlingstiderne i de offentlige forvaltninger. Bl.a. derfor har vi ikke set de begrænsninger i kvælstofudledningen, som var forventet i 2015.

Det finder KD meget beklageligt, ikke mindst på grund af den større miljøpåvirkning produktionen har medført.

KD finder imidlertid anledning til at rose landbruget for den store indsats, der trods alt er gjort gennem mange år, for at fremme landbrugsproduktion med mindre miljøbelastning.

Det er gjort under særdeles vanskelige økonomiske vilkår, hvor man helt overordnet kan konstatere, at dansk landbrug, uanset om det er konventionelt eller økologisk, producerer med en klima- og miljøbelastning, der er blandt de laveste i verden.

Dansk landbrug har et dyrevelfærdsniveau, vi som samfund må rose os af.

Dansk svineproduktion er et forbillede, når det kommer til reducering af antibiotikaforbrug og arbejdet med at håndtere udfordringer med resistente bakterier. Sådan lyder det fra ingen ringere end FN's fødevare- og landbrugsorganisation.

KD vil, når vi er tilbage i Folketinget efter næste valg, arbejde for, at alle interesser arbejder sammen om at fastholde dansk landbrugs høje produktionsstandarder.

Kan Danmark fastholde sit høje niveau for landbrugsproduktion, kan dansk viden også på det område blive en eksportvare.

KD mener ikke, at landbrugsproduktionen og miljøet er hinandens modsætninger, men er hinandens forudsætninger.

Det er nu tid til, at interessegrupperne sætter sig rundt om bordet og får lavet det nationale kompromis, så landbrugets indsats anerkendes, samtidig med at sårbar natur og særligt følsomme områder beskyttes yderligere.

Her og nu opfordrer KD til, at sagsbehandlingstiden af landbrugets ansøgninger angående miljøtiltag nedbringes mest muligt, så de eksisterende mål for nedbringelse af kvælstofudledningen kan nås.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Her er der ingen jubel over fremskudt genåbning: - Det var på høje tid

Annonce