Annonce
Læserbrev

Hvorfor skal Horsens blive grimmere og grimmere?

Arkitektur er en smagssag, og der er sikkert nogen, som synes, at en kassebygning er det flotteste i verden, men jeg tror, det kun er de få.

Læserbrev: De nye bygninger på havnen og ved den gamle Kvickly-grund begynder at tage form, og de minder jo mere og mere om koldkrigstidens grå, kolde kasser eller noget, som man byggede for 50 år siden, hvor det skulle gøres så billigt som muligt.

Hvorfor bygger vi stadig sådan i Horsens?

Det virker som om, at hovedfokus er at stoppe så mange mennesker som muligt ind i Horsens og få bygget veje, der passer der til, men vi mangler at have kvaliteten med.

I en kommune med god vækst og en af de højeste tilflytterprocenter i landet har vi da alle forudsætninger for at stille krav om kvalitet i det, vi gør.

Det er vel ikke bare vækst for enhver pris?

Hvis vi bare bygger kasser, og byen bliver grimmere og grimmere, vil folk så stadig flytte til Horsens om 10 år?

Svaret er nej.

Hvad nu hvis vi stillede gode arkitektoniske krav til de bygherrer, som gerne til bygge i vores by?

Arkitektur er en smagssag, og der er sikkert nogen, som synes, at en kassebygning er det flotteste i verden, men jeg tror, det kun er de få.

Vi skal bygge bygninger, som vi også er stolte af at se på om 50 år. Vi skal altid stræbe på at bygge flottere end det, vi har i dag.

Vi kan og skal stille krav om, at nye bygninger i bybilledet skal være flotte (og grønne i øvrigt) og noget, som vi kan efterlade vores børn.

Derfor hjælper det ikke, at vi har et byåd, som ikke har dette i fokus. Det skal ændres!

Få nu ansat en stadsarkitekt eller nedsat en arkitektonisk gruppe, som kan hjælpe med at sætte rammerne for et flot by!

Annonce
Niels Voetmann Jepsen. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Vi har brug for at stoppe udhuling af dagpengene og få trygheden tilbage for de danske lønmodtagere

Læserbrev: Her i Danmark er vi stolte af "den danske model". Den giver os et samfund med et roligt, reguleret og velfungerende arbejdsmarked. Samtidig bygger den i høj grad på sikkerhed og fleksibilitet. Det betyder, at det er nemt for virksomhederne at hyre og fyre, men de ansatte skal heller ikke gå fra hus og hjem, hvis man bliver ledig. Samtidig er det muligt at uddanne sig hele livet. Det betyder, at de ansatte ikke gror fast i deres job, men søger nye udfordringer. Samtidig giver det plads til nyuddannede, og tilsammen giver det et godt og fleksibelt arbejdsmarked, som er beundret verden over. Den balance er desværre i høj grad ved at tippe. I løbet af de seneste mange år er dagpengenes dækning blevet udhulet mere og mere. Det betyder, at for eksempel en gennemsnitlig industriansat i dag kun får 46 pct. af sin tidligere løn ved ledighed, hvorimod det for eksempel i 2014 var 51 pct. Forringelserne gør, at det bliver sværere for os som fagbevægelse at forsvare de meget lempelige danske regler for at hyre og fyre med, at vi til gengæld har en god forsikringsordning i de danske dagpengeregler. Udviklingen skal stoppes, fordi trygheden er udfordret. Vi skal derfor til at handle, hvis det ikke skal udgøre en økonomisk og social katastrofe at miste sit arbejde. Et trygt dagpengesystem er nemlig forudsætningen for det danske velfærdssystem, og det er samtidig en hjørnesten af den danske model. Vi har brug for at stoppe udhuling af dagpengene og få trygheden tilbage for de danske lønmodtagere. Dansk Metal er derfor gået sammen med fagforbundene 3F, HK og FOA om en kampagne, som skal råbe de danske politikere op. Det er på tide, at Christiansborg forstår, at den danske model og dermed vores gode, fleksible arbejdsmarked er udfordret, og at det er på tide at gøre noget.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];