Annonce
Horsens

Hvorfor har man sparet vandet væk i byens springvand...?

Utætheder har betydet, at springvandet i Triton ved banegården og Beringsøen har været tørlagt det meste af sommeren. Folkebladets tegner Julius har et forslag til et springvand, der ikke behøver vand. Tegning: Julius
Flere læsere undrer sig over, at byens springvand har været tørlagt hele sommeren. Hvorfor, lyder spørgsmålet, som vi har givet videre til Horsens Kommune.
Annonce

Horsens: Når Søndergade står færdigrenoveret, bliver det med et nyt, fint springvand.

Men der en en vis bekymring at spore hos flere af Folkebladets læsere. For bliver det et springvand med eller uden vand, når nu andre springvand i byen er tørlagt, lød spørgsmålet fra nogle af de bysbørn, der lagde vejen forbi, da avisen rykkede redaktionen ind i Kuben 29. august.

- Hvorfor har man sparet vandet væk i flere af byens springvand...? Både Beringsøen og Triton ved banegården har stået uden vand det meste af sommeren, spørger Jesper Langballe.

Men det handler ikke om besparelser, faktisk tværtimod, fortæller hortonom Liselotte Nielsen fra teknik og miljø.

Dagens spørger

Jesper Langballe spørger:

"Hvorfor har man sparet vandet væk i flere af byens springvand...? Både Beringsøen og Triton ved banegården har stået uden vand det meste af sommeren. Og jeg vil da mene, at frosten er væk nu."

Annonce

Utætte springvand

- Grunden til, at Beringsøen ikke kører, er til dels, at den skal flyttes. Men den er også utæt, og det har der været rigtig meget bøvl med on and off, siden den blev sat op. Vi vil ikke have det vandspild, der er ved springvandet, og der er ingen grund til at bruge en masse ressourcer på at få det sikret, når det alligevel skal flyttes, forklarer Liselotte Nielsen.

Utæthed er også grunden til, at vandet blev slukket ved Triton.

- Den bund i Triton, der skulle sikre, at vandet ikke røg i jorden, er også utæt. Vi har prøvet at tætne det med vandglas, og det har også hjulpet en lille smule. Men det taber stadig fire kubikmeter vand i døgnet. Det er 28 kubikmeter på en uge, og det er spild af skatteydernes penge, siger Liselotte Nielsen.

Men, tilføjer hun:

- Vi synes stadig, at Triton pynter på pladsen - med eller uden vand.

Annonce

Kar forhindrer utæthed

Hvad angår det nye springvand på Søndergade, der kommer i gang til foråret, forventer Liselotte Nielsen ikke lignende problemer med utætheder.

- Springvandet på Søndergade har et fast kar nede under belægningen, så utætheder bør ikke kunne forekomme. Hvad angår Beringsøen, er det planen, at det også kommer til at få et kar under jorden, når det flyttes. Kan det laves på den måde, bliver problemet med utæthed også løst der, siger Liselotte Nielsen.

Forventningen er, at vandet igen kommer til at risle i Beringsøen senest 1. juli næste år. Indtil da fungerer det glimrende som legeplads for byens børn.

Hvornår Triton bliver med vand, er uvist.

- Vi håber, at vi har fundet en løsning, men den er ikke helt clearet endnu, siger Liselotte Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Fund af corona-virus i hunde og katte: Fødevarestyrelsen afliver katte på minkfarm

Hedensted For abonnenter

Butiksdetektiv fangede fire tyve samme dag: - Det er sørgeligt, men desværre ikke overraskende

Annonce