Annonce
Erhverv

Hvorfor en stafet fra virksomhed til virksomhed?

Chefkonsulent Sanne Ravn glæder sig over de mange virksomheder, der tager socialt ansvar. Foto: Marianne Husted
Ti virksomheder har foreløbig modtaget CSR-stafetten, fordi de tager socialt ansvar.

Horsens: Vi ved, at den bedste motivation sker virksomhederne imellem. Derfor er stafetten et middel til inspirere hinanden, forklarer chefkonsulent Sanne Ravn, Jobtaskforcen, som arbejder med at få flere ind på arbejdsmarkedet.

Succeshistorierne fra de enkelte virksomheder beviser, at det faktisk ikke behøver være så svært, og at det også økonomisk hænger sammen at tage socialt ansvar. Det betyder desuden meget for fællesskabet på den enkelte virksomhed, når man står sammen om at hjælpe en kollega godt i gang på arbejdspladsen.

Vi har bedt Sanne Ravn forklare initiativet nærmere i de nedenstående punkter.

Annonce

1 Hvordan kom der gang i stafetten?

Borgmester Peter Sørensen skød ved nytårskuren i 2019 CSR-stafetten i gang. Siden er den sendt fra virksomhed til virksomhed som en anerkendelse af, at virksomheder tager socialt ansvar. Med stafetten følger ansvaret for at fortælle succeshistorien om, hvad den enkelte virksomhed har gjort. Ideen blev fostret i Jobtaskforcen, som arbejder med at få flere ind på arbejdsmarkedet.

2 Hvad er formålet?

Formålet er at udvikle fælles løsninger på beskæftigelses-området. Horsens er udfordret med eksempelvis mange unge, der hverken er under uddannelse eller i beskæftigelse. Samtidig mangler mange virksomheder arbejdskraft. Ifølge Sanne Ravn er der brug for forståelse for, at det kan være en god idé at tage en ung uden for arbejdsmarkedet ind i en virksomhed. Når det lykkes, får virksomheden en meget dedikeret medarbejder.

3 Hvad betyder stafetten for modtagerne?

Det er en stor anerkendelse af en arbejdsplads, er tilbagemeldingen. Det betyder også, at social ansvarlighed er blevet et samtaleemne på tværs af brancher. Det sker f.eks., når Lagkagehuset giver stafetten videre til en virksomhed som Nordic Coating, der arbejder med overfladebehandling og lakering. Det giver nye netværk og muligheder for at bruge hinanden og inspirere hinanden til at hjælpe flere i gang på arbejdsmarkedet. Indtil nu har ti virksomheder haft stafetten.

4 Hvad bliver effekten af stafetten?

Sanne Ravn håber, at endnu flere virksomheder vil tage socialt ansvar. Og at de forstår gennem handling frem for ord, at det ikke er besværligt at gå i gang. Hun håber også, at det øger bevidstheden om, hvordan man italesætter sine værdier som virksomhed. At der kommer fokus på, hvordan det er at være medarbejder i den enkelte virksomhed. Erfaringen viser, at det er et godt rekrutteringsværktøj.

5 CSR - forstår vi det?

CSR er et svært ord, som også omfatter de 17 verdensmål, CO2-udledning og bæredygtighed. Derfor bruger Sanne Ravn hellere ordet social ansvarlighed, som mere præcist fortæller, hvad CSR handler om hos Jobtaskforcen. Nemlig at hjælpe ledige ind på arbejdsmarkedet, fastholde medarbejderne, forebygge sygefravær og tage voksenlærlinge.

6 Hvem kan modtage?

Alle virksomheder i Horsens Kommune kan modtage CSR-stafetten. Der er lagt op til, at den virksomhed, der modtager den gyldne stafet med grøn skrift, peger på den næste modtager, der tager socialt ansvar og er en del af beskæftigelsesindsatsen. Men alle er velkommen til at pege på en virksomhed. Det kan man gøre ved at henvende sig til Sanne Ravn på mail sarav@horsens.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Fjerde formodede gerningsmand i Nørretorv-sagen fortsat på fri fod - intet nyt om offers tilstand

Odder For abonnenter

Forældre har fået nok: Vores børn er blevet ødelagt, fordi de ikke har fået den rette hjælp

Sport

Hedensted-spillere ramt af corona

Annonce