Annonce
Odder

- Hvorfor ændre på et sted, som alle kan lide?

Martin Jørgensen er for første gang eneforpagter af Cafeen hou Havn. Det hygger han sig fint med. Foto: Søren E. Alwan

Efter fem år som bestyrer er Martin Jørgensen nu blevet eneforpagter af Cafeen Hou Havn

Annonce

Hou: Naturligvis skal der hele tiden forandringer til. Eksempelvis lækkert uld på stolene og nyt gulv i teltet. Men grundlæggende har cafeen stadig det, jeg selv faldt for: charme og en umiddelbarhed, som jeg under ingen omstændigheder vil sætte over styr.

Der kommer formentlig masser af stamgæster, nu da Martin Jørgensen i påsken byder velkommen til den 27. sæson i Cafeen Hou Havn, der ligger ud til havnebassinet i Hou. Også i år er der sand på gulvet i restauranten, og som altid vil der mindst en gang om måneden være levende musik. Eksempelvis påskesøndag, hvor der er dobbelt påskekoncert med Skriver & Overgaard kl. 14.30 og Blues Buddies kl. 17.

Musikken, udsigten til havnen og alt det andet kan gæsterne nyde, mens Martin Jørgensen og hans personale stæser rundt for at tage imod bestillinger, tilberede og siden servere, hvad man kan betegne som traditionelle danske retter.

- I år har jeg revideret spisekortet lidt, så vi i denne sæson også har flere lette frokostretter på menuen. Der skal også været noget for gæster, som tilfældigt kommer forbi uden at ville have den store anretning, fortalte den 37-årige kok, da avisen besøgte ham før påske.

Han har været med i ejerteamet bag cafeen i fem år, og forinden var han på lønningslisten hos ejeren Folke Sørensen i andre fem år.

Nu er hovedansvaret mit, og det er dejligt. I dag kender folk mig og ved, at jeg satser på både mad og musik.

Martin Jørgensen, forpagter af Cafeen Hou Havn
Der er kommet nyt gulv i teltet, som ikke har været slået ned i vinter. Foto: Søren E. Alwan
Annonce

Blev forpagter

Med i ledelsen kom Martin Jørgensen i 2013, da Folke Sørensen forpagtede cafeen ud til ham og hans mor Susanne Skjødt. Året efter var Folke Sørensen igen med i den daglige drift, og siden har Martin Jørgensen nærmest fungeret som bestyrer - indtil årsskiftet, da han overtog den fulde forpagtning.

- Jeg regner med, at Folke stadig kigger forbi, men nu er hovedansvaret mit, og det er dejligt. I dag kender folk mig og ved at vi lige som Folke satser meget på maden og musikken, siger forpagteren, der arbejder som ansat kok, når cafeen i Hou holder lukket fra oktober til påske.

Eksempelvis har han været på lønningslisten i Spektrum Odder og Rude Strand Højskole.

- Men helt ærligt: når påsken nærmer sig, og vi åbner, så er jeg, hvor jeg allerhelst vil være. Specielt om morgenen, når jeg rydder op efter endnu en aften med masser af gæster og god stemning. Så er jeg vel nærmest lykkelig.

Cafeen Hou Havn rummer mange charmerende detaljer, som der ikke skal ændres på. Blandt andet et bogskab, som man kan hente en bog i - mod at man afleverer en anden. Det tilbud benytter specielt mange sejlere sig af. Foto: Søren E. Alwan
Virker den mon endnu? En radio af lidt ældre dato blev afprøvet før åbningen i påsken. Foto: Søren E. Alwan
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os gå sammen om at redde Lillebælt

Annonce