Annonce
Horsens

Hvordan skal Horsens se ud i fremtiden? Giv dit besyv med på topmøde

Hvordan skal Horsens se ud i fremtiden? Det er et af de helt store spørgsmål, der skal diskuteres, når kommunen 2. marts inviterer borgere og meningsdannere til "topmøde" på Fængslet. Arkivfoto. Søren. E. Alwan

I efteråret skal byrådet vedtage strategier for kommunens fysiske udvikling og bosætning. Til det arbejde søger politikere inspiration fra de lokale meningsdannere og almindelige borgere. Man kan videregive sine input på et møde lørdag 2. marts på Fængslet.

Horsens: "Horsens - hvor vil I hen?" Sådan lyder overskriften på et møde 2. marts, hvor Horsens Kommune inviterer borgerne til at sætte deres aftryk på fremtidens Horsens.

På mødet lørdag 2. marts kl. 9-13 i Snedkeriet på Fængslet deltager en række lokale aktører fra bl.a. organisationer, foreninger, erhvervs- og kulturliv - og interesserede borgere. Der vil være plads til omkring 100 deltagere i alt.

- Det går rigtig godt i Horsens Kommune, og det kan vi mærke på mange parametre. Flere borgere vælger at flytte til kommunen, erhvervslivet udvikler sig positivt, og kommunens byer ændrer udseende og form. Det er positivt, men udviklingen forpligter også til omtanke og omhu i forhold til, hvordan vi fysisk udvikler fremtidens Horsens Kommune, siger borgmester Peter Sørensen (S) om mødet i en pressemeddelelse fra kommunen.

Den konkrete anledning til "topmødet", som kommunen kalder det, er, at byrådet i efteråret 2019 skal vedtage en såkaldt planstrategi, der sætter den overordnede ramme for kommunens fremtidige fysiske udvikling og bosætning.

- Planstrategien er forløberen for kommuneplanen, byrådets strategiske værktøj, og en stor del af forarbejdet er at spørge offentligheden, hvad der er vigtigt at have med f.eks. i forhold til byudvikling og klima. Input fra meningsdannere og almindelige borgere giver merværdi for politikerne, når de skal udarbejde den overordnede politik. Vi inviterer et bredt udsnit af lokale meningsdannere til topmødet, og så sikrer vi, at der også er plads til helt almindelige borgere, siger Charlotte Lorentzen, byplanlægger i Horsens Kommune.

Annonce

Input fra meningsdannere og almindelige borgere giver merværdi for politikerne, når de skal udarbejde den overordnede politik.

Charlotte Lorentzen, byplanlægger, Horsens Kommune

Vælg mellem tre temaer

På mødet vil der være oplæg og workshops for deltagerne. Kommunen har på forhånd fastlagt tre workshop-temaer: "Den rekreative kommune", "Den bæredygtige kommune" og "en kommune, man gerne vil flytte til".

Byrådet skal også i 2019 vedtage en ny bosætningsstrategi, og debatten om de to strategier slås sammen på mødet i marts.

Interesserede borgere kan tilmelde sig mødet på planogby@horsens.dk. Ved tilmelding skal man skrive, hvilke to temaer man gerne vil deltage i workshops om.

Der er et begrænset antal pladser, og tilmelding sker derfor efter først til mølle-princippet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Dårligt argument for dyrere børnepasning

Fra nytår bliver det dyrere at få passet sine børn i Horsens Kommune. Den slags er en politisk beslutning, og Horsens Byråd er naturligvis i sin gode ret til at sætte prisen op og ned alt efter politisk prioritering. Så langt så godt, og indrømmet, det er svært tit og ofte at skulle forklare prisstigninger, men det er er altså tæt på være verdens dårligste argument, når man forklarer prisstigningen med, at kommunen tilfører syv millioner kroner ekstra til området. Flere kommunale kroner er altså lig med, at man som forældre skal betale mere, lyder logikken. Argumentet holder også så langt, at for at få økonomien til at hænge sammen, når vi skal have passet de små i vuggestue, dagpleje, børnehave eller sfo, er der også en forældrebetaling. Den må maksimalt andrage 25 procent. En sats, der er indført, så ingen kommuner uhæmmet bruger den knap at skrue på, når der skal lægges budget. Nøgleordet her er maksimalt. For det er klart, at forældrebetalingen stiger, når procentsatsen fastholdes, og det samlede budget stiger, men i ordet maksimalt ligger også, at man selvfølgelig kan sætte satsen ned, så forældrene ikke skal betale mere for at få passet børn efter nytår. Der kan være mange gode argumenter for at tilføre midler til børnepasning og at lade forældrebetalingen stige, men der er ingen sammenhæng mellem flere midler og øget forældrebetaling. Horsens Byråd kunne uden problemer vedtage, at det fra nytår skulle være billigere for forældrene at sende deres børn i kommunale pasningstilbud og samtidig tilføre flere midler for at kunne ansætte eksempelvis flere pædagoger. Det kunne eksempelvis være begrundet i at ville tiltrække flere børnefamilier til kommunen. Det er en politisk beslutning med tilhørende solide argumenter, som man så kan være enig eller uenig i, men at sige, at forældrene skal betale mere, fordi kommunen bruger flere penge på området, har ingen logisk sammenhæng.

Hedensted

Intens eftersøgning endte lykkeligt: Hundehvalpen Nala stak af efter uheld på motorvej, men er fundet igen

Annonce