Annonce
Brevkasse

Hvordan sikrer vi min mors fremtidige ønsker?

Foto: Colourbox
Annonce

Min mor har haft en forbipasserende blodprop i hjernen og bliver kun dårligere og dårligere. Hun er dog stadig klar i hovedet nu. I sidste uge fik vi at vide, at hun formentlig ikke vil være i stand til at klare sig selv om tre år.

Jeg vil derfor høre, om vi på en eller anden måde kan sikre min mors ønsker, inden hun bliver for syg til selv at vide, hvad der er bedst?

Annonce

Svar

Det gør mig ondt at høre om din mors sygdom. Det er et meget relevant spørgsmål du stiller, som har betydning for mange. Din mor har mulighed for at oprette en fremtidsfuldmagt til én eller flere personer efter hendes ønske - det kunne f.eks. være til børn, ægtemand eller søskende. Fremtidsfuldmagten skal oprettet i et særligt system.

Den eller de personer, som din mor giver fuldmagten, kan, når den træder i kraft, som udgangspunkt varetage din mors økonomiske og personlige forhold. Det er også muligt at begrænse fuldmagten til kun at gælde for bestemte forhold.

Det er vigtigt at understrege, at fuldmagten først sættes i kraft, når din mor eller den, som hun har givet fuldmagt til, indgiver en anmodning herom til Statsforvaltningen. Herefter vil Statsforvaltningen vurdere, om forholdene, der betinger fremtidsfuldmagten, er opfyldt.

Med en fremtidsfuldmagt har din mor altså mulighed for at beslutte allerede nu, hvem der skal varetage hendes interesser, når hun ikke længere selv kan.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens For abonnenter

Borgmester er ærgerlig over Learnmark-beslutning - bestyrelsesformand åbner dør på klem

Annonce