Annonce
Brevkasse

Hvordan sikrer jeg en opsparing, jeg tager med ind i ægteskab?

Dagens spørger har en arvet 300.000 kr., som vedkommende tager med ind i et ægteskab. Kan han/hun sikre sig at få de penge med, hvis de to en dag går fra hinanden? Foto: colourbox
Annonce

Min kæreste og jeg skal giftes. Vi tjener nogenlunde lige meget og overvejer i nærmeste fremtid også at købe et hus. Jeg har en arv fra min mormor på 300.000 kr.

De 300.000 kr. vil sikkert blive brugt på hus og måske også bryllup og bryllupsrejse, men jeg vil gerne være sikker på, at jeg kan få pengene igen, hvis min kæreste og jeg senere bliver skilt. Hvordan gør vi?

Det unge par

Annonce

Svar

Det kan reguleres på flere måder, og jeg vil anbefale jer at kontakte en advokat, så I kan få belyst de forskellige muligheder.

Umiddelbart vil jeg foreslå, at der laves en ægtepagt med et abstrakt særeje, som f.eks. kunne indeholde en formulering om, at du, i tilfælde af jeres skilsmisse, skal kunne tage de første 300.000 kr. af din nettoformue ud af ægteskabet uden deling.

Dette forudsætter dog, at du i tilfælde af en skilsmisse reelt har en formue, der overstiger de 300.000 kr. Hvis dette ikke er tilfældet, kan I eventuelt også overveje at lave gældsbreve, hvor din kæreste låner halvdelen af det, som du skyder ind i jeres fælles aktiver og oplevelser af dig. Begge forslag bør dog indgå i en samlet plan, hvilket en advokat vil kunne rådgive jer om.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Brødre udvider forretningen: Nu producerer Brimas sit eget produkt fra A til Z

Annonce