Annonce
Horsens

Hvordan kan vi sikre os, hvis vi låner penge til søn og svigerdatter?

Advokat Anne Koch og advokat Jens Glavind besvarer spørgsmål sendt pr. brev til advokatkontoret LRP, Løvenørnsgade 17, eller pr. mail til jg@lr-p.dk. Arkivfoto

Min kone og jeg overvejer at låne min søn og hans kæreste penge til køb af hus. Vi er dog bange for konsekvenserne, hvis de nu går fra hinanden, da vores svigerdatter har en historik som dårlig betaler.

Hvad skal vi specielt være opmærksomme på?

Svar:

Annonce

Det allervigtigste er, at I udformer et gældsbrev - det er sådan set bare et dokument, hvor det fremgår, at din søn og svigerdatter skylder jer penge, hvor meget det drejer sig om og vilkår for tilbagebetaling.

I kan sikre jeres lån med et pant i det hus, de køber, og det er i situationen den mest optimale måde, I kan sikre jeres lån på, men det er også forbundet med udgift til stempelafgift og tinglysning.

Alternativt kan I betinge jer, at der bliver lavet en samejeoverenskomst mellem jeres søn og hans kæreste, hvor der tages højde for det lån, der bliver ydet. Under alle omstændigheder bør I rådføre jer med en advokat.

Generalforsamling i forening

Vi er en mindre forening, som har planlagt vores årlige generalforsamling her i marts 2021. Hvilke muligheder har vi for afholdelse af generalforsamlingen?

Svar:

Covid-19 og forsamlingsforbuddet på fem personer får store konsekvenser for de fysiske generalforsamlinger, som skal afholdes i foråret 2021.

Såfremt der deltager mere end fem personer til generalforsamlingen, kan der ikke holdes fysisk generalforsamling indendøre. Der er dog kommet en lempelse af forsamlingsforbuddet udendørs, men dette gælder kun for idræts- og foreningsaktiviteter, og en generalforsamling er ikke omfattet heraf.

En digital generalforsamling kan ligeledes være en mulighed, men det kræver, at alle medlemmer er enige herom. Foreninger er nemlig ikke omfattet af dispensationsbekendtgørelsen, hvorefter en generalforsamling kan afholdes digitalt uden vedtægtsændringer.

I sådan et tilfælde skriver formanden eller andet bestyrelsesmedlem ud til medlemmerne, om der er nogle indvendinger mod en digital generalforsamling. Hvis ikke, kan generalforsamlingen foretages digitalt.

Rent praktisk bør i nok vente med at afholde generalforsamlingen, indtil forsamlingsforbuddet bliver lempet.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Holch Povlsen og prins Joachim taber penge i Horsens-selskab: Omsætningen dykkede efter Wedells exit

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Boligvej lukkes permanent for smutvejstrafik: Kommunen vil tvinge bilisterne ud på de store veje

Horsens For abonnenter

Christina og Torialy har ligget søvnløse af bekymring i flere uger, fordi deres datter var fanget i omstridte ghettoregler: Onsdag blev den bedste dag i lang tid

Navne

Horsens-virksomhed med base i NRGi House får ny topchef

Horsens For abonnenter

Stressramte Line hylder sin læge: Selvom jeg har kontaktet hende 700 gange, får jeg altid et ordentligt svar

Dall: Støttepartierne lagde regeringen i benlås og fik deres finanslov

Erhverv For abonnenter

Efter syv magre år har restaurant endelig overskud: Se status fra 20 lokale firmaer i ugens regnskaber

Navne

Jens Jørgen måtte køre B&B videre, da konen Inger gik bort: Nu har han sørget for folks bondegårdsferier i et kvart århundrede

Horsens

Mistænkt butikstyv havde slet ikke stjålet noget - men da politiet kiggede overvågningen igennem var det en anden sag

Flertal finder penge til bedre forhold for fødende efter tre år

Horsens

Fodgænger trådte direkte ud foran bil og blev ramt

AC Horsens For abonnenter

AC Horsens ser på disse fire spillere: - De er for gode, hvor de spiller nu

Horsens

Planer om en ny CO2-neutral færge til Endelave vækker begejstring blandt byrådspolitikere - én ting bekymrer dog færgeudvalgsmedlem på Endelave

Annonce