Annonce
Læserbrev

Hvordan kan man gå i medierne med sådan et læserbrev, når man seks dage tidligere har stemt for nøjagtig det modsatte?

Har man ikke modet til at konfrontere problemerne ansigt til ansigt, bør man nok finde en anden næringsvej. Også selvom det kan koste udvalgsposter.

Læserbrev: Du, Allan Petersen, gruppeformand og byrådsmedlem for DF i Hedensted Kommune, vælger i et læserbrev 5. februar ("Et statsborgerskab er en gave", red.) at harcelere over Grundlovsceremonien og det forslag, der blev vedtaget 29. januar på byrådsmødet i Hedensted, hvor det blev besluttet, at der skulle være et både mandligt og kvindeligt medlem til stede.

Jeg minder lige om udfaldet af afstemningen:

For: 27 (S, SF, LA, K, DF, V). Imod: 0. Undlader: 0. I alt: 27.

Du skriver: "Et af kardinalpunkterne var, hvordan man skulle håndtere det lovbestemte håndtryk. Her er Dansk Folkeparti ganske uenig med vores borgmester i, hvordan det skal foregå. I lovforslaget står der, at man skal udveksle håndtrykket, det skal være uden handsker og håndflade mod håndflade, for at højtideligheden er helt korrekt."

I stemte alligevel for! Alle fire.

Du skriver: "Borgmesteren mener, at man selv kan vælge, om man vil trykke et kvindeligt eller mandligt byrådsmedlem i hånden under ceremonien. Det, mener vi ikke, er korrekt. Det står der ikke noget om i loven, som borgmesteren skal forholde sig til. Han skal ikke lave sine egne regler."

I stemte alligevel for! Alle fire.

Hvordan kan man gå i medierne med sådan et læserbrev, når man seks dage tidligere har stemt for nøjagtig det modsatte? Hvis du er så ubeslutsom, bør du ikke sidde og forvalte mine skattekroner.

Jeg tillader mig at bruge begreberne ordentlighed og værdighed. Det er simpelthen ikke i orden at sidde og nikke ja overfor ens "kolleger" i et byråd og derefter gå ud og snigløbe dem i de offentlige medier. Hvor er modet henne i sådan en situation?

Og det er pudsigt at se, hvordan du let og elegant undlader at skrive i dit læserbrev, at DF faktisk stemte for forslaget. Hvorfor mon?

Jeg har modet til at være ærlig. Jeg synes, at håndtryksloven er smålig og symbolpolitik. Men den er bestemt af flertallet, hvilket jeg fuldt ud respekterer. Så skik følge eller land fly.

Men bør vi så ikke også lovgive imod de danske mandlige præster, der ikke vil give hånd til deres kvindelige kolleger?

Symbolpolitik er og bliver symbolpolitik.

Har man ikke modet til at konfrontere problemerne ansigt til ansigt, bør man nok finde en anden næringsvej. Også selvom det kan koste udvalgsposter.

Dobbeltmoral er altså ikke dobbelt så godt.

Claus Sørensen. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Liveblog: Kirkeminister dropper at arbejde for åbne kirker i påsken

Annonce