Annonce
Horsens

Hvordan kan der skabes liv i Bytorv Horsens - se læsernes bud

Bytorv Horsens har fået nye ejere, og den ny ejergruppe har store planer om at revitalisere centret. Vi spurgte på Facebook, hvad der skal til for at få mere liv i butikscentret. Arkivfoto

I denne uge delte vi følgende spørgsmål på Facebook:

"Bytorv Horsens har god beliggenhed og stort potentiale som omdrejningspunkt for detailhandlen i Horsens midtby." Sådan lyder det fra nye ejere, som vil skabe nyt liv i centret, blandt andet med ombygning af førstesal, nye spisesteder, fitnesscenter og nye større butikker. Tror du på mulighederne, og hvad mener du, der skal til for at skabe mere liv i centret?

Herunder kan du læse en række af de svar, vi fik.

Annonce

Nicolai Capion Rasmussen:

Det er vel blevet et spøgelsescenter, fordi huslejen har været for høj, tænker jeg. Så ram en fornuftig husleje, så butikkerne også har råd til at leve videre selv med et par dårlige måneder. Hvis der er masser af butikker, er der også masser af kunder.

Susanne Drews:

Der mangler en god dagligvarebutik, så folk kommer ind i centeret med et ærinde. Når de så er der, giver det afledt handel til de mange specialbutikker, fordi man jo lige tager en rundtur, når man er der alligevel. Sådan var det faktisk også, da der lå en lille Netto i kælderen, og det fungerer fint i andre byer. For eksempel i Aarhus, hvor der ligger en Kvickly i Bruuns Galleri. Vejle har en Kvickly i Bryggen. Men her i Horsens kan vi åbenbart ikke finde ud af det. Efter at føtex, Kvickly og Rema er forsvundet fra midtbyen, kunne vi godt bruge nogle alternativer til Netto. Meget gerne en SuperBrugsen. Jeg er ikke den eneste, der savner en Kvickly.

Pernille Ravnsborg:

Noget for de unge. Lækker café eller lignende, hvor priserne passer til de studerende.

Kim Sønderborg:

Fitnesscenter, som kan skabe trafik udenfor åbningstid, er genialt.

Ezgi A. Yagci:

Gina Tricot, Sephora, JD Sports, Star Bucks, Zara, et bedre og større legeland for børn, DL Fried Chicken, Joe and the juice, Peak Performance, Rituals, Saigon (hvor der evt. kan købes lækre kinesiske bokse, hurtigt og lækkert). Jeg synes, at det ville være synd med et fitnesscenter i Bytorv Horsens, da det er nye butikker, vi har brug for.

Sandie Miffy Kimie Tøttrup:

For Guds skyld ikke flere bestseller butikker til Horsens!

Line Boysen Lassesen:

I Hjørring har der været stor succes med netop fitnesscenter og faktisk også bibliotek og borgerservice. Hvis borgerservice alligevel er planlagt til at flytte, så kan Horsens Bytorv være en mulighed i stedet for (igen!!) at bygge et nyt prestige-byggeri på bekostning af kommunale investeringer i velfærd.

Pernille Sørensen:

Baresso, Starbucks eller lignende. Det mangler virkelig i byen.

Maria Johansen:

En baresso eller lignende ville være et hyggeligt og mere moderne sted at mødes i sådan et bytorv.

Lars Damhave:

Hvordan kan den nye ejer sige, at Bytorv Horsens har god beliggenhed og stort potentiale, når der står så mange butikker tomme?

Suzan Katrine Kristensen:

Legelandet trænger til en opgradering , og så mangler der noget til de forældre, der sidder og venter på, at ungerne leger. For eksempel en lækker kaffebar og nogle flere siddepladser.

David Butters Damgaard:

Det ligger så centralt, så selvfølgelig har det et stort potentiale.

Annette Søgaard:

Billigere husleje og nogle butikker, som ikke er samme type som de andre. Der behøver for eksempelt ikke at være flere sko- eller tøjbutikker.

Michelle Kumke Rosendal Nielsen:

Måske nogle mindre, billigere butikslokaler, så vi kan få gang i de små forretninger igen. Det er håbløst at starte butik i Horsens med de huslejer, der er.

Mads Vestergaard Pedersen:

At der bare sker noget i centeret, kan kun være sundt!

Nicklas Christensen:

Et eller andet i det center kunne være lækkert efterhånden! Koldere velkomst skal man lede længe efter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

30-årig banket med koben af ukendt mand

Leder

Leder: Tag debatten - den er gratis

Er der noget, der kan sætte sindene i kog i Horsens, er det byens udseende. Seneste eksempel er viceborgmester Martin Ravns læserbrev om, at Lilli Gyldenkildes Torv efter hans mening kan blive den næste ghetto i Horsens. Efterfulgt af et læserbrev af Sisse Landert, som græmmes over sin bys udseende. Efterfulgt af to læserbreve fra Andreas Boesen og Susan Gyldenkilde, som forsvarer byggeriet. I avisen og på hsfo.dk har vi gennem flere år dækket både planer, spadestik, beslutninger og kritik tæt og grundigt. Emnet optager vores læsere helt enormt. Det kan vi se både på hsfo.dk og i de kommentarer, vi får til artiklerne via Facebook. Derfor vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at afdække udviklingen og på fair og ordentlig vis bringe de forskellige synspunkter videre. Nogle af artiklerne bringer vi gratis på hsfo.dk, mens andre kræver, at man har betalt abonnement. Det får vi jævnligt kritik for af læsere, som mener, at når det er en artikel, der interesserer mange, bør den være gratis. Jeg medgiver, at vi selv har et medansvar for den manglende forståelse, fordi medierne i en periode forærede alt indhold væk på digitale platforme. Men i takt med fyringer af journalister og fotografer verden over er der ved at komme en forståelse for, at ordentlig journalistik koster penge at lave og er en vare, der skal betales for. I debatten om byens udseende tog kritikken en ny drejning, da byrådsmedlem Jakob Bille skrev følgende i en kommentar på Facebook: "Folkebladet kunne nu godt have gjort denne artikel tilgængelig for alle. De har jo valgt at gøre alle de kritiske indlæg tilgængelige for alle." Bare så der ikke er nogen tvivl: Læserbreve er altid gratis indhold på hsfo.dk. Uanset om de er for eller imod, hvad et byråd har besluttet. Fælles for det indhold, det kræver et digitalt abonnement at få adgang til, er derimod, at det er unik og selvstændig journalistik. Tendensen på vores og de fleste andre medier er, at flere og flere artikler bliver låst. På hsfo.dk har vi også det princip, at den daglige leder, som du læser her, er betalt indhold - bare ikke lige i dag, hvor alle kan læse med.

Danmark

Læge har gjort det før: Opdagede tegn på kræft hos fremmed i Bilka-kø

Annonce