Annonce
Horsens

Hvordan kan der skabes liv i Bytorv Horsens - se læsernes bud

Bytorv Horsens har fået nye ejere, og den ny ejergruppe har store planer om at revitalisere centret. Vi spurgte på Facebook, hvad der skal til for at få mere liv i butikscentret. Arkivfoto

I denne uge delte vi følgende spørgsmål på Facebook:

"Bytorv Horsens har god beliggenhed og stort potentiale som omdrejningspunkt for detailhandlen i Horsens midtby." Sådan lyder det fra nye ejere, som vil skabe nyt liv i centret, blandt andet med ombygning af førstesal, nye spisesteder, fitnesscenter og nye større butikker. Tror du på mulighederne, og hvad mener du, der skal til for at skabe mere liv i centret?

Herunder kan du læse en række af de svar, vi fik.

Annonce

Nicolai Capion Rasmussen:

Det er vel blevet et spøgelsescenter, fordi huslejen har været for høj, tænker jeg. Så ram en fornuftig husleje, så butikkerne også har råd til at leve videre selv med et par dårlige måneder. Hvis der er masser af butikker, er der også masser af kunder.

Susanne Drews:

Der mangler en god dagligvarebutik, så folk kommer ind i centeret med et ærinde. Når de så er der, giver det afledt handel til de mange specialbutikker, fordi man jo lige tager en rundtur, når man er der alligevel. Sådan var det faktisk også, da der lå en lille Netto i kælderen, og det fungerer fint i andre byer. For eksempel i Aarhus, hvor der ligger en Kvickly i Bruuns Galleri. Vejle har en Kvickly i Bryggen. Men her i Horsens kan vi åbenbart ikke finde ud af det. Efter at føtex, Kvickly og Rema er forsvundet fra midtbyen, kunne vi godt bruge nogle alternativer til Netto. Meget gerne en SuperBrugsen. Jeg er ikke den eneste, der savner en Kvickly.

Pernille Ravnsborg:

Noget for de unge. Lækker café eller lignende, hvor priserne passer til de studerende.

Kim Sønderborg:

Fitnesscenter, som kan skabe trafik udenfor åbningstid, er genialt.

Ezgi A. Yagci:

Gina Tricot, Sephora, JD Sports, Star Bucks, Zara, et bedre og større legeland for børn, DL Fried Chicken, Joe and the juice, Peak Performance, Rituals, Saigon (hvor der evt. kan købes lækre kinesiske bokse, hurtigt og lækkert). Jeg synes, at det ville være synd med et fitnesscenter i Bytorv Horsens, da det er nye butikker, vi har brug for.

Sandie Miffy Kimie Tøttrup:

For Guds skyld ikke flere bestseller butikker til Horsens!

Line Boysen Lassesen:

I Hjørring har der været stor succes med netop fitnesscenter og faktisk også bibliotek og borgerservice. Hvis borgerservice alligevel er planlagt til at flytte, så kan Horsens Bytorv være en mulighed i stedet for (igen!!) at bygge et nyt prestige-byggeri på bekostning af kommunale investeringer i velfærd.

Pernille Sørensen:

Baresso, Starbucks eller lignende. Det mangler virkelig i byen.

Maria Johansen:

En baresso eller lignende ville være et hyggeligt og mere moderne sted at mødes i sådan et bytorv.

Lars Damhave:

Hvordan kan den nye ejer sige, at Bytorv Horsens har god beliggenhed og stort potentiale, når der står så mange butikker tomme?

Suzan Katrine Kristensen:

Legelandet trænger til en opgradering , og så mangler der noget til de forældre, der sidder og venter på, at ungerne leger. For eksempel en lækker kaffebar og nogle flere siddepladser.

David Butters Damgaard:

Det ligger så centralt, så selvfølgelig har det et stort potentiale.

Annette Søgaard:

Billigere husleje og nogle butikker, som ikke er samme type som de andre. Der behøver for eksempelt ikke at være flere sko- eller tøjbutikker.

Michelle Kumke Rosendal Nielsen:

Måske nogle mindre, billigere butikslokaler, så vi kan få gang i de små forretninger igen. Det er håbløst at starte butik i Horsens med de huslejer, der er.

Mads Vestergaard Pedersen:

At der bare sker noget i centeret, kan kun være sundt!

Nicklas Christensen:

Et eller andet i det center kunne være lækkert efterhånden! Koldere velkomst skal man lede længe efter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
HH Elite

HH fik igen succes med syv mod seks

Leder For abonnenter

Leder: Hvor skal pædagogerne komme fra?

Et vigtigt skridt til en bedre kvalitet i landets daginstitutioner. Sådan beskriver børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil resultatet af den aftale, som regeringen har indgået med støttepartierne fra SF, Enhedslisten, Radikale Venstre og Alternativet. Aftalen sikrer 1,6 milliarder kroner ekstra til landets kommunale børnehaver og vuggestuer frem mod 2025. Første del af puljen på 500 millioner kroner er på vej ud i kommunerne om meget kort tid. Pengene er øremærket til mere personale, så "børnene får den opmærksomhed, de har fortjent" som ministeren udtaler i en pressemeddelelse. Og det er mere end blot tomme ord. Kommunerne skal nemlig bevise, at de har brugt pengene på netop mere personale, og samtidig skal kommunerne dokumentere, at de flere voksne i daginstitutionerne ikke må føre til et fald i andelen af uddannede pædagoger. Man kan med andre ord ikke blot bruge pengene på uuddannede pædagogmedhjælpere for at få flest mulige hænder for pengene. De 500 millioner kroner er fordelt efter antallet af børn i 0-5 års alderen. De ekstra millioner betyder dog også, at det bliver lidt dyrere for forældrene at få deres børn passet. Ifølge SF's Jakob Mark bliver det dog ikke et problem, idet han mener, at mange forældre er villige til at betale mere for flere hænder omkring deres børn, hvilket han meget vel kan have ret i. På et budgetborgermøde i Odder i efteråret var der i hvert fald flere forældre, der spurgte, hvorfor kommunen ikke bare satte taksterne op, hvis der manglede penge. Svaret var, at det kan man ikke, fordi kommunerne ifølge loven kun kan sende 25 procent af prisen for en vuggestue- eller børnehaveplads videre til forældrene. Det betyder så, at forældrene nu skal betale lidt ekstra for de millioner, regeringen har fundet til kommunernes daginstitutioner. Spørgsmålet bliver bare, om man kan finde det antal uddannede medarbejdere, der skal til for at leve op til regeringens aftale. Ifølge tal fra pædagogernes fagforening, BUPL, var der i december 2019, hvad der svarer til mindre end 70 fuldtidsledige pædagoger i Horsens, Hedensted, Skanderborg og Odder kommuner tilsammen. Dertil kommer selvfølgelig pædagogiske assistenter. Alene i Horsens regner man med, at der kan ansættes mindst 35 flere voksne allerede i år. I Odder bliver der kun penge til en lille håndfuld, mens Hedensted får råd til cirka det dobbelte. Der skal med andre ord også kigges på, hvor de mange flere hænder skal komme fra.

Annonce