Annonce
Østjylland

Hvordan går det efter et covid-19-forløb

Hvordan går det med de alvorligt ramte covid-19 patienter, efter at de er blevet udskrevet? Det spørgsmål søger et nyt forskningsprojekt svar på. Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix
Lungemedicinere og infektionsmedicinere i Region Midtjylland går sammen om at undersøge, hvordan det går de patienter, som har været igennem et alvorligt sygdomsforløb med covid-19.
Annonce

Regionen: Forskere vil nu forsøge at finde ud af, hvordan patienterne klarer sig efter overstået covid-19 sygdom, blandt andet hvad angår lungefunktion, livskvalitet, socioøkonomiske forhold og fysisk kapacitet. Endvidere vil man undersøge, hvordan lungerne ser ud på en HRCT (high-resolution CT) skanning.

Forskningsprojektet forankres på alle regionens hospitalsenheder: Aarhus Universitetshospital (AUH) samt regionshospitalerne i Horsens, Randers, Herning, Holstebro, Silkeborg og Viborg.

Patienterne vil blive fulgt op efter tre og 12 måneder, og derfor vil de første patienter blive set allerede i juni måned. I alt forventes 216 patienter i Region Midtjylland at blive inviteret til at indgå i projektet, som er blevet til på initiativ fra overlæge Elisabeth Bendstrup, Lungesygdomme, og overlæge Søren Jensen-Fangel, Infektionssygdomme, på Aarhus Universitetshospital.

Men læger fra regionshospitaler og fra Røntgen og Skanning samt Blodprøver og Biokemi på AUH er også involveret.

- Formålet er at opnå mere viden om en ny sygdom, hvor vi ikke kender langtidsfølgerne. Projektet er et eksempel på et vigtigt og tværfagligt samarbejde både imellem specialerne men også imellem alle hospitaler i hele Region Midtjylland, siger overlæge Elisabeth Bendstrup fra Lungesygdomme på Aarhus Universitetshospital.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted For abonnenter

Ungt ægtepar var endelig klar til at flytte ind i deres drømmebolig: Men to timer før fik de overraskende besked fra kommunen

Annonce