Annonce
Horsens

Hvor skal Europa hen? Og hvordan?

På søndag skal danskerne stemme om, hvilke 14 politikere der skal repræsentere Danmark i EU-Parlamentet. Og på onsdag kan vælgerne blive klædt bedre på til at sætte krydset. Arkivfoto: Morten Pape
Horsens Bibliotek lægger rum til en debat om fremtidens Europa. Formålet er at klæde vælgerne på til at sætte deres kryds ved EU-parlamentsvalget 26. maj.
Annonce

Horsens: Føler du dig klar til at sætte dit kryds på stemmesedlen til EU-parlamentsvalget på søndag? Hvis ikke er der mulighed for at blive oplyst, når Horsens Bibliotek onsdag slår dørene op til Europa-debat under overskriften: Hvor skal Europa hen?

Ved debatmødet, som finder sted onsdag 22. maj fra kl. 19, besøger to forskere med forstand på EU biblioteket, hvor de vil tale om bl.a. klimaspørgsmål, flygtningestrømme, skattely og Brexit.

Baggrunden for debatmødet er ifølge arrangørerne, at Europa udvikler sig

- Ingen kan forudse, hvordan Europa og EU udvikler sig. Se bare de enorme udviklinger siden det seneste europaparlamentsvalg i 2014, skriver arrangørerne i invitationen, hvor de bl.a. nævner de store flygtningestrømme, nationalismens opblomstring og klimaforandringerne.

De to forskere, Gorm Harste fra Aarhus Universitet og Cristilla Rynning fra Syddansk Universtiet, vil hver tage fat på forskellige dele af det komplekse EU - og forhåbentlig gøre tilhørerne klogere, før de sætter deres kryds 26. maj. Chefredaktør Henrik Brun fra magasinet Europa vil moderere samtalen mellem de to.

Arrangementet afholdes i et samarbejde mellem Folkeuniversitetet i Horsens, Horsens Bibliotek, DEO (et landsdækkende oplysningsforbund, der arbejder for demokrati i Europa) og EuropaNU - Folkeuniversitetets Europaoplysning. Det er en del af projektet: Styrkelse af EU-debat i alle egne af landet, der er støttet af Europa-Nævnet.

Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig.

Annonce
Annonce
AC Horsens

AC Horsens er fortsat uden Lumb

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce