Annonce
Chefredaktøren anbefaler

Hvor er vi corona-heldige med Danmarks bredeste gågade

Chefredaktør Lene Vestergaard, Horsens Folkeblad. Foto: Morten Pape
Masser at glæde sig over i en uge med genåbning af butikker og udendørs fritidsliv.

Lige så trist byens strøg har været at færdes på under corona-nedlukningen, lige så hyggeligt har det været at opleve den summende snak og trafik i denne uge.

Mange har benyttet sig af chancen for at bytte julegaver eller købe nyt, og mere end en gang har jeg glædet mig over, at Horsens har Danmarks bredeste gågade. Ifølge Wikipedia er der ikke ført egentlig bevis for den påstand, men det lyder godt - og bred er den i hvert fald. Hvilket er ret heldigt, når coronatidens afstandskrav på to meter skal overholdes.

Der har også været andre ting  at glæde sig over i denne uge. For mig har forårssolen gjort en positiv forskel, og så var det en fornøjelse at mærke spilleglæden, da jeg gik forbi kunstgræsbanen på stadion på Langmarksvej forleden. Fodbolddrengene nød at være i gang igen i større grupper.

Det er dog for intet at regne i forhold til den glæde, det vakte hjemme i min lille husstand, da det endelig lykkedes AC Horsens både at score mål og vinde.

Pas godt på dig og dine, mens vi venter på vaccinen.

Første sejr i 2021

AC Horsens Nicolai Brock-Madsen scorede til 2-1 og jublede med Jacob Buus og Malte Kiilerich Hansen. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

AC Horsens har i den grad  ikke haft meget at juble over som bundhold i Superligaen, men onsdag hentede holdet den første sejr i 2021 på en scoring mod AaB i det 95. minut.

Askou har skabt et superligahold

Se målet og den vilde jubel

En mand, der kender sin branche

I 2013 stiftede Erik Rehnquist Milton Huse med en vision om at bygge 25 huse om året. Nu vil han bygge flere end nogen anden på markedet. Pressefoto

Erik Rehnquist har vist, at han kan noget med husbyggeri. Nu har han for anden gang gjort sit firma til et af landets største.

Nu vil Horsens-firma være størst i landet

Carls familie taler ud om tab og taknemmelighed

Da Carl Petersen forsvandt 7. januar, fik familien hjælp fra frivillige til at lede efter ham. Efter ugers eftersøgning blev han fundet død i et teknikrum i en beboelsesejendom. Foto: Ludvig Dittmann

Hele Horsens hjalp til, da demente Carl Petersen forsvandt, og det har givet familien både gode og dårlige oplevelser.

Husk der er mennesker bag skærmen

En mors mareridt

Matilde lever i dag uden mén. Kun når hun bliver træt, kan hendes balance svigte hende engang i mellem. Foto: Morten Pape

Katrine Larsens datter var kun fem måneder, da hun ud af det blå fik hjertestop. Det blev starten på nogle af de længste minutter, dage og uger i Katrine Larsens liv. Hun er nu nomineret til Årets Hjerteredder 2021 for at redde sin datters liv.

Pludselig gik Matildes hjerte i stå

Havbrugssag skal for retten

I Snaptun er Hjarnø Havbrug anklaget for systematisk forurening. Foto: Morten Pape

Avisen følger den usædvanlige retssag mod Hjarnø Havbrug, hvor der er rejst 31 anklager og stillet krav om konfiskation af 191 millioner kroner. Folk med forstand på jura og havmiljø mindes ikke at have set andre miljøsager med krav i den størrelsesorden.

Eksperter har ikke set så store beløb før

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Billetkrav, indhegning og mange tusind færre gæster i år

Coronavirus

Danmark dropper AstraZeneca-vaccinen: Får 650.000 ekstra Pfizer-vacciner i andet kvartal

Erhverv

Det betyder de nye indrejseregler for grænsehandlen: Efter disse datoer kan du handle i Tyskland

Horsens For abonnenter

Vil ikke være nabo til testcenter: Ejendomsselskab har fået fire opsigelser fra lejere

Annonce