Annonce
Ikast-Brande

Hvor der er Hjerterum, er der kreativitet

En række kvinder er klar til at stofte Krea Brande. Foto: Mikael Lund
Hjerterummet er blevet til hjerterummet. Fire kvinder vil stifte Krea Brande.

Brande: Et af lokalerne i kælderen under Brandes gamle sygehus, som nu hedder Dok Arends, har egentlig fået navnet ”Hjerterummet”, men på skiltet på døren står der nu ”Krearummet.”

Bag døren finder man en kreativ gruppe kvinder med en fælles interesse for at male.

Gruppen består indtil videre af Sonja Ellegaard, Ulla Jette Laursen, Kirsten Boldt og Bodil Jørgensen, og efter sommerferien har kvartetten planer om at stifte en ny forening med navnet Krea Brande – så er man ligesom ikke i tvivl om, hvad foreningen beskæftiger sig med.

Krea Brande skal samtidig fungere som en form for afløser for stenmalerforeningen, der i flere år har haft hjemsted på hjemsted på Café Tankefryd, men nu er nedlagt.

De fire kreative kvinder er blandt de allerførste lejere på Dok Arends, hvor de foreløbig råder over Krearummet to dage om ugen, mandag og onsdag. Faktisk er Krearummet, eller Hjerterummet om man vil, to rum, der er slået sammen til et, så det har krævet lidt manuelt arbejde, inden man kunne gå fra at male karme og lister til at male på lærreder. Netop akrylmaling er i centrum, men de kreative udfoldelser skal ikke begrænses af krav om pensler og staffelier. F.eks. kan Bodil Jørgensen vejlede i, hvordan man arbejder med decoupage, og henover sommeren er der lagt op til syv omgange med sommeraktiviteter, hvor der bl.a. andet også skal arbejdes med drivtømmer og males på de velkendte strandsten.

Annonce

Alle kan være med

Visionen er at få etableret mange forskellige kreative grupper, som så kan samles i Krearummet et par timer hver uge, forklarer Kirsten Boldt, der selv fortsætter som underviser på Brandlundparken sideløbende med det nye tiltag. Det at være flere sammen, i stedet for at stå hjemme i sit eget atelier skal være med til at give ny inspiration og ikke mindst positiv opbakning og gode ideer, forklarer hun sammen med Bodil Jørgensen, der er udset til at stå for finanserne i den kommende forening. Man kan allerede nu melde sig ind, og så gælder medlemskabet helt frem til september næste år.

- Hensigten er, at alle skal kunne være her, uddyber duoen, inder de finder kitlerne og penslerne frem for at posere for fotografen. Det er således ikke noget krav, at man har erfaring med at male – der er også plads til dem, der bare gerne vil i gang med noget kreativt, forklarer Bodil Jørgensen og Kirsten Boldt samstemmende.

Foreløbig er det deres værker, der pryder den sparsomme vægplads i Krerummet, men begge udstiller også andre steder: Kirsten Boldt har for tiden nogle af sine malerier hængende i Ørnhøj, mens Bodil Jørgensen udstiller i Silkeborg – og i nabobygningen, Åparken, der indgår som en del af vandrerhjemmet. De to har dog på ingen måde taget patent på væggene: Ideen er, at der skal ske en løbende udskiftning, efterhånden som flere kunstnere og dermed værker kommer til.

På sigt – når økonomien tillader det - er det tanken at invitere undervisere udefra, men henover sommeren skal det gerne vise sig, om interessen er til stede.

– Nu har vi taget chancen, lyder det fortrøstningsfuldt fra Kirsten Boldt og Kirsten Jørgensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce