Annonce
Læserbrev

Hvis vi holder så meget af livet, hvorfor tænder vi så for 5G?

Vi mangler endnu at indse, at det er mennesket selv, der er livets største fjende!

Læserbrev: I denne tids store frygt for Covid-19, formanes vi alle til at udvise "samfundssind" og "passe på hinanden"; især de mest sårbare.

Samtidig har teleselskaberne haft travlt med at opdatere master og få aktiveret 5G (5G sub 6) over hele landet.

Ligesom de allerede indførte G'er og ikke mindst wifi i skoler og institutioner med børn og unges meget mere sårbare hjerner under udvikling, der tilmed optager op til 60 pct. mere stråling, giver det absolut ingen mening! Ingen!

Den menneskeskabte stråling er så meget anti-liv på det helt fundamentale, ekstremt subtile bio-elektriske, livsopretholdende og -regulerende plan - et regulært slow kill.

Men det er nok ikke det, Mette Frederiksens særlige rådgiver, Martin Rossen, fokuserer på med sin fortid hos såvel Microsoft og Radius Kommunikation samt som lobbyist og afdelingschef i TDC. Det minder mig så meget om svingdørspolitikken mellem industri og myndigheder i USA.

På samme måde passede det nok heller ikke ind i DR's 5G-curlingjournalistiske "redaktionelle frihed" at informere om den globale 5G-Protestdag 25. april, med bl.a. godkendte demoer i Aalborg og København.

Del af programmet var også et online ekspert-webinar, hvor den danske advokat bag 5G-retssagen mod staten, Christian F Jensen, deltog sammen med bl.a. advokat og rådgiver på retssagen mod den amerikanske telestyrelse, FCC, Julian Gresser.

For mig ramte især David Gees bidrag plet. Gee var initiativtager, medredaktør og bidragyder på to rapporter fra Det Europæiske Miljøagentur, "Late Lessons from Early Warnings; the Precautionary Principle 1896-2000" (2001!) og "Late Lessons form Early Warnings: Science. Precaution, Innovation" (2013!).

Gee pointerede erkendte ligheder i tilgangen til tidligere teknologier eller kemikalier, der senere viste at gøre stor skade, og den nuværende trådløse tilgang.

Bl.a. at der ses en hype, hvor spørgsmål og tvivl ikke tillades; en manglende uafhængig, grundig undersøgelse af cost-benefit, hvor fordelene per definition overvurderes og omvendt; der ses en grov ubalance i den tidlige forskning; forskere chikaneres; manglende involvering af offentligheden, herunder en udvist udpræget mistillid - og måske værst: Såvel skade som eksponering endte altid med at overstige, hvad man forventede.

Når DR-"Viden"'s journalist Jeppe Kyhne Knudsen på fuldstændig uvidenskabeligt grundlag jordstampende insisterer: "Jeg vælger at tro på, at strålingen fra min mobiltelefon er uskadelig, indtil det modsatte er bevist", så er det taget direkte ud af denne menneskeligt ubegribeligt umodne tilgang - med dine og mine børn som crash test dummies!

Vi mangler endnu at indse, at det er mennesket selv, der er livets største fjende!

Kirsten Maise Pedersen. Privatfoto
Annonce
Erhverv For abonnenter

39-årige Katrine tager kampen op med skoletræthed for at blive elektriker: Jeg er et bedre forbillede for mine børn nu

Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Helena blev kun 20 år: 'Mor, jeg har glemt mit træningstøj, jeg vender lige om nu og henter det', og så blev der helt stille

Annonce