Annonce
Horsens

Hvis smittetrykket skal ned, skal de unge tales op

Torben Andersen. Arkivfoto
Annonce

Covid-19 vil ikke slippe sit tag i Danmark. Smittetrykket stiger, og det er en generel tendens. Vi har tidligere haft skvulp på kurven over smittede, men her er det hurtigt lykkedes at få styr på de forskellige udbrud i blandt andet Aarhus og Ringsted.

Nu tyder det på, at det er en bølge af smittede, der i første omgang ruller ind over København og Odense og 16 andre kommuner.

Og det er blandt de unge, at antallet af smittede stiger. I Danmark er vi hurtige til at pege fingre, og Johan Hedegaard Jørgensen, der er formand for Danske Studerendes Fællesråd, har allerede været ude og advare mod at udskamme ungdommen.

Det er værd at lytte til hans advarsel. Det nytter ikke noget at tale ned til ungdommen, hvis vi igen skal have grebet strammet om antallet af smittede.

Vi skal tale op til de unge mennesker, og den norske sundhedsminister Bent Høies tale til sine unge landsmand tidligere på året står stadig som et skoleeksempel på, hvor elegant og godt det kan gøres.

Ingen bryder sig om at blive talt ned til, og slet ikke unge mennesker.

Kåre Mølbak har vist, hvordan det ikke skal gøres, da han i april sagde følgende: "De skal nok tænke sig bedre om. Jeg ved, det er en aldersgruppe, der nogle gange kan have svært ved at tænke sig om, men så må de prøve at tage nogle snakke med sig selv og deres egen samvittighed."

Det nytter ikke noget og får i værste tilfælde den stik modsatte effekt.

Det skulle nødigt blive en opfølgning på filmklassikeren "Footloose," hvor forbud og lovgivning mod fest, dans og alkohol er svaret på, hvordan man tæmmer og opdrager ungdommen.

Vi må acceptere og huske på, at studerende bor på få kvadratmeter, de fester mere, og de har oven i mange studiejob, hvor de kommer i kontakt med mange mennesker.

Derfor må vi appellere til, at vi har brug for alles hjælp og især blandt unge til at komme videre. Det handler om at skabe nogle rammer, hvor ungdommen stadig har et liv, og hvor der også bliver taget størst mulig hensyn til at mindske smittetrykket.


Ingen bryder sig om at blive talt ned til, og slet ikke unge mennesker.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

HFS rystede topholdet

Odder

Bedre velfærd

Annonce