Annonce
Hedensted

Kærlighed får præst til at flytte til Hvirring

Efter næsten 12 år siger præst Vibeke Fosgerau nu farvel til Sottrup Sogn. Arkivfoto: Claus Thorsted
45-årige Vibeke Fosgerau rykker ind i Hvirring Præstegård til august med sin kæreste og fem teenagebørn.
Annonce

Hvirring: En ny præst er blevet ansat i Hvirring og Hornborg Sogne. Fra 18. august vil det være 45-årige Vibeke Fosgerau, der kommer til at stå på prædikestolen i de to sogne.

Hun stammer fra Silkeborg, men har haft sit kirkelige virke i det sønderjyske. Først en håndfuld år i Sønder Hygum og Fole ved Rødding og siden 12 år som i Sottrup Sogn ved Sønderborg. Nu har hun valgt at søge nye udfordringer i det østjyske.

- Min kæreste arbejder i Vejle som politikommissær, og der er lidt langt at køre fra Sønderborg. Samtidig kunne jeg godt tænke mig at prøve, hvordan det kunne være at være præst et andet sted, fortæller Vibeke Fosgerau, der dog også understreger, at det er med stor vemod, at hun siger farvel til sine sønderjyske sogne.

- Jeg har boet i Sønderjylland i 22 år, så jeg har efterhånden vænnet mig til den sønderjyske facon, det gode humør og alle kagerne, men jeg glæder mig også til at komme tilbage til udgangspunktet og tættere på min familie, der bl.a. bor i Brædstrup, Silkeborg og Bjerringbro, fortæller Vibeke Fosgerau, der i fritiden blandt andet nyder at løbe og cykle, samt at være i haven.

Sidstnævnte får hun stor mulighed for i den store præstegårdshave i Hvirring. Med til præstegården flytter også Vibeke Fosgeraus kæreste, hendes tre døtre på 18, 15 og 12 år samt hendes to bonusbørn en pige på 14 og en dreng på 12. Børnene dog kun på deltid.

Efter næsten 12 år siger præst Vibeke Fosgerau nu farvel til Sottrup Sogn. Arkivfoto: Claus Thorsted
Annonce

God kemi

Efter at have besøgt Hvirring og Hornborg kirker var Vibeke Fosgerau ikke et sekund i tvivl om, at hun ville søge embedet.

- Jeg blev forelsket i de to kirker ved første syn og blev taget rigtig godt i mod af de to menighedsrådsformænd. Der var en rigtig god kemi, og jeg tror lige, det er nogle sogne for mig, lyder det fra Vibeke Fosgerau.

Også menighedsrådene ser frem til det kommende samarbejde med den nye præst.

- Det har været forholdsvis stor interesse om embedet med otte ansøgere, og det var et stærkt felt, men vi følte begge, at vi faldt godt i hak med Vibeke, lyder det fra Hvirrings menighedsrådsformand Michael Sommer Poulsen, som tilføjer, at det også har været et plus, at Vibeke Fosgerau har ønsket at flytte ind i præstegården.

Embeddet i Hvirring-Hornborg har været ledig siden april, hvor den hidtidige præst Marie-Louise Lieberoth Wadum fik et nyt embede i Skejby-Lisbjerg i Aarhus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AC Horsens

Kampen minut for minut: AC Horsens var nedspillet totalt og tabte trods fin slutspurt

Danmark

Kvalitet i stedet for tom reklame

Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Annonce