Annonce
Livsstil

Hvid bourgogne: Ung frugt og flirt med det forbudte

Den dyreste viser sig som bedste i denne mini-test af hvid bourgogne.

En vin fra det knap så berømte område Vézelay udmærker sig med tydelig karakter over for generiske hvide bourgogner fra sydligere marker.

1 2018 Chardonnay, Joseph Faiveley, Bourgogne, Frankrig, Uhrskov-vine.dk: 169/149 kroner v. 6 fl. (13 procent)

God intensitet i duften af ung frugt; æble, hvide blomster og mandler i saltlage fulgt af en smule smør og hvidt brød. Det er tydeligere i smagen, som også disker op med fennikel, salt, æble og hø. Vinen har en pæn syre og er behersket sødmefuld i munden, poleret og med en smule røg i eftersmagen. Den er ung og kan godt bruge lidt tid på at samle sig til en større oplevelse. Lige nu får den tre stjerner.

3

2 2019 Chardonnay Septembre, Edouard Delaunay, Bourgogne, Frankrig, Vildmedvin.dk: 189 kroner (13 procent)

Udtalt intens duft af pære, æble, vingummi, citron og salt. I munden har vinen bitterhed, en pæn syre og en ditto intensitet i smagen, hvor æble og pære går igen sammen med saltede mandler og svag toast fra fadlagring (af en del af druerne). Her er god balance mellem frugtfylde, fadpræg og syre. Pæn vin. Fire små stjerner.

4

3 2019 Les Faverelles Fleur, Patrick Bringer, Vézelay, Frankrig, Librevin.dk: 229,50/195 kroner v. 6 fl. (13 procent)

God intensitet i duften som har ung frugt i form af hård pære og kvæde suppleret af et let oxideret præg af stødte æbler og aromaer af syrlig mælk, smør og brød. De er også i smagen sammen med en mundvandsdrivende syre, og der er pæn længde i eftersmagen, som har smør, brød, røg og æbler. Der er et nøk mere sjov i denne vin, fordi den flirter med oxideret frugt og bevæger sig på kanten af noget, man ikke forventer at finde i en hvid bourgogne. Fire store stjerner.

4

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Opdateret kort over sognene: Sønderbro kan åbne om en uge - hvis smitten holdes nede

Annonce