Annonce
Hedensted

Hver uge banker investorerne på borgmesterens dør med et nyt projekt

Hedensted Kommunes borgmester Kasper Glyngø (S) glæder sig over udviklingen i de mange byggeprojekter. Foto: Michael Svenningsen
Det er ikke et tilfælde, at Hedensted Kommune lige nu har et rekordstort antal byggeprojekter på blokken. Den største udfordring ligger i at følge med - det går nemlig så stærkt, at flere ting må udskydes.

Hedensted: - Det er kun fedt, at der er så godt gang i hjulene - det fortæller den selvforstærkende historien om, at vi har grøde i mange ting og godt med fart på herude.

Ikke én uge går, uden en investor har banket på borgmester Kasper Glyngøs (S) dør med et konkret projekt i tankerne. Og når han nu kigger ned over det rekordstore antal af større projekter, som allerede nu er undervejs i Hedensted Kommune, er det da også svært at skjule begejstringen.

Som beskrevet i Folkebladet i går tæller listen tusindvis af boliger, knap 200 sommerhusgrunde, en gennemgribende udvikling af Torvet i Tørring og en 6,5 mio. kr. dyr legepark i Juelsminde - for blot at nævne nogle af de spadestik, der bliver taget inden for overskuelig fremtid.

Og det er et bevis på, at kommunen har fundet det rette afsæt i sidste års nye strategi "Boligen i fokus", lyder det. Deri står blandt andet målsætningen om, at kommunen skal vokse med minimum 170 boliger om året, hvilket ellers ikke er sket siden 2009.

- Når vi spørger tilflytterne, siger de primært, at de har bosat sig i kommunen, fordi den rette bolig eller byggegrund lå her. Derfor skal vi hele tiden have forskelilge varer på hylderne, hvad enten man er på udkig efter ejerbolig eller lejlighed, eller man foretrækker grøn udsigt eller nærhed til motorvej, siger Kasper Glyngø.

Annonce

Ved siden af vores egne initiativer ligger naturligvis også konjunkturerne, som er enten bakker, der skal bestiges, eller nogen vi ruller roligt nedad. Og lige nu ruller vi med vinden i ryggen.

Kasper Glyngø (S), borgmester

Kan ikke følge med

Rent faktisk er der lige nu så meget speed på udviklingen, at forvaltningen ganske enkelt ikke kan følge med.

Som et resultat er det nødvendigt at prioritere mandskabskraften, hvorfor eksempelvis udbudsmaterialet til første etape af et op mod 800 boliger stort byggeri på Stjernevejsgrunden i Hedensted er udskudt.

Alligevel frygter Kasper Glyngø hverken, at der er udsigt til for meget af det gode i Hedensted Kommune, eller at man misser det fulde potentiale af den nuværende højkonjunktur.

- Markedskræfterne regulerer helt automatisk, at der ikke bliver bygget for mange boliger, og for os som kommune handler det om kunsten hele tiden at have det rette antal byggegrunde. Man kan nok altid finde en hage ved vækst og udvikling, og i forhold til vores resurser går det da også stærkere, end vi kunne tænke os. Men den problemstilling vil jeg helt klart foretrække frem for den modsatte, siger Kasper Glyngø.

Ifølge en befolkningsfremskrivning fra Danmark Statistik vil Hedensted Kommune de kommende 10 år vokse med godt 750 borgere i alt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Tredje dansker er testet positiv for coronavirus

Erhverv

Nissens-produktion lagt ned af corona-virus: Vi er taknemmelige for ingen ansatte er smittet

Annonce