Annonce
Livsstil

Hver tredje vil ikke bo i rygerbolig

Genrefoto: Alexandre Marchi.


Bolig - En ny undersøgelse, som A&B Analyse har lavet for Beboerbladet, viser, at 32 procent af danskerne aldrig kunne finde på at flytte ind i en bolig, hvor der tidligere har været røget i. 82 procent af alle danskere - ejere, lejere, andelshavere, og uanset om de bor i hus eller lejlighed - fortæller, at de ikke kan fordrage lugten af røg.

Udviklingschef Bjarne Zetterstöm, BL - Danmarks Almene Boliger, fortæller, at almene boliger bliver sat så "godt og grundigt i stand," at de ikke bør efterlade spor af tobaksrygning ved en fraflytning. Han mener snarere, at der er tale om en holdningstilkendegivelse, når en ud af tre danskere svarer, at de ikke vil bo i bolig, der har været røget i før.

- Det er ikke et problem, jeg hører, boligforeningerne oplever. For hvis det var så markant, så ville boligselskaberne jo selv sige, at vi har et problem, vi kan ikke udleje vores boliger, eller alle vores nye beboere brokker sig over, at der er generende spor efter gamle beboere. Undersøgelsen er interessant, men den bekræftes ikke af det, vi oplever i virkeligheden i den almene sektor, påpeger han.
Beboerbladets undersøgelse overrasker ikke kommunikationsdirektør Birgit Daetz fra boligportalen Boligsiden. Hun har fået lavet tidligere undersøgelser på boligmarkedet, der bekræfter, at hver tredje dansker styrer uden om en bolig, der har været røget i.

- Folk tænker, at det kan være svært at få al den røg ud af væggene. Selvom man maler og gør alt for at renovere boligen, så er der alligevel nogle, der tænker, at det er svært at få røgen ud af tapetet og væggene. De giftige stoffer forsvinder ikke bare fra væggene, fordi man giver dem en gang maling, det kræver afrensning med specialmidler, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce