Annonce
Horsens

Hver tredje unge horsensianer og flere med udenlandsk baggrund halter efter: Nye tiltag skal få gang i vaccinationerne

Folk kommer igennem vaccinecentret på Fuglevangsvej i en lind strøm i disse dage, men der er plads til flere. Arkivfoto: Morten Pape
Tilslutningen til covid-19-vaccinen er dårlig for horsensianere mellem 16 og 25 år, østeuropæere og borgere med mellemøstlig baggrund. Det vil Horsens Kommune lave om på.

Horsens: Antallet af coronasmittede stiger kraftigt i disse dage, og tirsdag blev der på landsplan registreret over 1000 nye smittetilfælde.

Et middel mod den negative smitteudvikling er at få befolkningen vaccineret i en fart, og der halter det på enkelte punkter i Horsens Kommune.

Kommunen har undersøgt, hvor mange af dem, som er inviteret til covid-19-vaccination for mindst 14 dage siden, der har gjort brug af tilbuddet, og et par grupper springer i øjnene:

Annonce

- Af de unge mellem 16 og 25 år er det en tredjedel, som ikke har takket ja. Det er ikke ensbetydende med, at de ikke gør det, men vi kan bare se, at de ikke har gjort det endnu. Så er der også nogle grupper, som primært bor i de områder, man kalder socialt udsatte, eller som bor centralt i byen. Det er dels østeuropæere, dels personer med mellemøstlig baggrund, siger Jes Svenninggaard, der er direktør i velfærd- og sundhedsforvaltningen i Horsens Kommune.

Tre dage uden tidsbestilling

Det er i disse dage muligt at bestille tid til vaccination med relativt kort varsel, og man kan melde sig på en daglig venteliste, hvis der er vacciner i overskud - og det er der, hvilket flere regioner har meldt ud i løbet af de seneste dage.

Der er med andre ord rig mulighed for at blive stukket med en omgang Pfizer eller Moderna, men alligevel sætter Horsens Kommune og vaccinationscentret ind med yderligere tiltag.


Der må også være noget motivation i, at det bliver lettere i forhold til coronapasset.

Jes Svenninggaard


Først og fremmest forsøger de sig igen med tre muligheder for at blive vaccineret uden tidsbestilling. Det gjorde de også i juni, da det kun var for personer over 50 år - denne gang kan alle komme forbi.

- Vi håber på stor tilslutning – og bestemt en, der er større end sidste gang. Det er godt nok midt i feriehøjsæsonen, men vi er optimister, siger Jes Svenninggaard.

De tre muligheder er 19. juli i Fængslet, 22. juli i Brædstruphallen og 23. juli i Sundparkhallen - alle fra klokken 10 til 14.

Annonce

Bruger nye kanaler

For at gøre opmærksom på det - og for at få de sløve målgrupper med - sætter Horsens Kommune også ind med målrettet kommunikation via nye kanaler.

- En udfordring er blandt andet, at grupperne ikke reagerer så godt på det, de får i e-boksen, så denne gang går vi bredere ud. De sociale medier kan fange de unge – eller måske deres forældre, som kan prikke dem på skulderen og få dem afsted. Derudover har vi en aftale med Business Horsens om formidling, ligesom vi går gennem landbrugsforeninger og almene boligforeninger, siger Jes Svenninggaard.

Landbrugsforeningerne er med henblik på at fange de østeuropæiske arbejdere bosiddende i Horsens.

- Dem med midlertidigt ophold har vi ikke data på, men vi har en formodning om, de heller ikke er gode til at møde op. Men de er sådan set inkluderet. Er man på ophold her i mere end 30 dage, er man velkommen til at blive vaccineret, lyder det fra velfærd- og sundhedsdirektøren, der håber på en effekt af tiltagene.

- Vi bliver ved med at opfordre til vaccination, og fra nationalt hold bliver der også reklameret med, at man nærmest bare skal sige ”hej”, og så er man i kø til vaccinen. Der må også være noget motivation i, at det bliver lettere i forhold til coronapasset, siger Jes Svenninggaard.

Er man blevet inviteret til vaccination, kan man bestille tid til de to stik på vacciner.dk, og der er i skrivende stund stadig tider i denne uge i vaccinationscentret på Fuglevangsvej 61 i Horsens.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Begyndte i en campingvogn på græsplænen: Telefoni-udvikler syvdoblede millionoverskud - og forventer mere

Danmark

Mandagens coronatal: 70 procent har fået det første stik

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

S kridter banen op til valgkamp: Flere penge og nyt slagkraftigt politisk udvalg skal sætte turbo på den grønne dagsorden

Erhverv For abonnenter

11 nye regnskaber med både plus og minus: Sådan gik det for blandt andet mad og møbler, huse og håndværk

Sport

Anne-Marie Rindom på en suveræn førsteplads ved OL

Horsens

68-årig cykler sammen med to kammerater 3100 kilometer fra Nordkap til Gedved

Horsens

Campingplads, hoteller og vandrehjem glæder sig over den spirende turisme: Det har eksploderet fuldstændig

Odder For abonnenter

Et sommerhus ved Saxild Strand er ugens dyreste bolighandel: Kun et hus solgt for under tre millioner kroner

Odder

Massakre på naturen: Hvad skete der lige med de vilde blomster, der gjorde mig glad på mine gåture?

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Kultur

Heavy metal og dødningehoveder i køkkentapetet: 45-årige Karsten er medarrangør af ny metalfestival

Brædstrup

Generationsskifte i malerfirmaet: Mogens og Henny stopper med pensel og kalkkost efter 60 år

Horsens

Ansat på plejecenter vågnede, da tyve puslede i garagen

Kultur For abonnenter

Nu skal det være slut med, at lastbiler så store som huse kører gennem den smalle gade

Sport

Anne-Marie Rindom fortsætter, hvor hun slap i søndags: Ligger på tredjepladsen

Annonce