Annonce
Horsens

Hvem skal have Årets Bojsen? Flere af corona-tidens helte er nu med i feltet

Modtageren af hovedprisen får bl.a. en bronzeskulptur af kunstneren Christian Lemmerz. Foto: Morten Pape
Feltet af kandidater vokser forud for uddelingen af Horsens Folkeblads pris, som i år hædrer nogle af de mennesker, der har gjort en positiv forskel for andre under corona. Du kan stadig nå at sende os dit forslag.

Horsens: Ansatte på Regionshospital Horsens, Horsens Musical Teater og Vinterbadeklubben Aqua Vitus er nogle af de nye kandidater, der nu blander sig i mængden af nominerede til prisen Årets Bojsen.

Prisen, som Horsens Folkeblads Fond uddeler en gang om året til mennesker, der gør en positiv forskel for andre, sætter i år fokus på corona-tidens helte.

Ï de seneste uger er der kommet mange forslag ind, og vi bringer her en oversigt over de seneste nomineringer.

Annonce

Vi vil gerne have endnu flere, og du er derfor velkommen til at indstille din egen kandidat via online-formularen her.

Du kan også sende en mail med dit forslag, en begrundelse samt dit navn, adresse og email til redaktion@hsfo.dk eller udfylde en af kuponer, vi bringer i avisen.

Sidste frist for nomineringer er 8. marts kl. 8.

Horsens Musical Teater

Maria Norby (billedet) og Louise Elisabeth Robinson har stablet Horsens Musical Teater på benene, og selv om mange scener lukkede ned sidste år, har teatret vist sit værd, mener Allan Nancke. Arkivfoto: Jakob Hedegaard-Høgh

Allan Nancke, Østre Hougvej 38B, 5500 Middelfart, nominerer Horsens Musical Teater.

Begrundelse: Horsens Musical Teater har gennem hele corona-krisen været rundt til rigtig mange ensomme, syge og ældre her i Horsens med syngende telegrammer, som familiemedlemmer, venner, naboer eller andre har syntes, disse mennesker havde et særligt behov for.

Jeg har haft den glæde at være til stede nogle gange, når disse telegrammer er blevet afleveret, og set, hvilken overraskelse, glæde og varme de har givet.

Der er grædt mange glædeståre hos modtagerne.

Horsens Musical Teater har også lavet julemusical og gået luciaoptog i Horsens midtby i december måned til stor glæde for børn og voksen.

Social Craft

Den socioøkonomiske virksomhed Social Craft skaber job for udsatte borgere. Firmaet gik i luften 1. februar 2020. Arkivfot: Morten Pape

Henrik Nørgaard, Carit Etlars Vej 5, 8700 Horsens, nominerer virksomheden Social Craft.

Begrundelse: En lokal virksomhed, der hjælper mennesker på kanten af arbejdsmarkedet med at komme i gang igen. Fokus er på den enkelte persons ressourcer og behov, ikke på kravene fra aktiveringssystemet. Fortjener et anerkendende skulderklap.

Vinterbadeklubben Aqua Vitus

Vinterbaderne tager det køligt under corona. Arkivfoto: Timo Battefeld

Niels Koudahl, Konsul Jensens Gade 10, 8700 Horsens, nominerer vinterbadeklubben Aqua Vitus.

Begrundelse: I disse coronatider er det begrænset, hvad vi må deltage i. Der er forsamlingsforbud osv. osv. Men et forfriskende vinterbad ved Husodde renser krop og sjæl og får humøret i top, så vi bedre kan leve med restriktionerne. Aqua Vitus blev stiftet i 2016 med et par håndfulde vinterbadere. I dag er medlemstallet syv-doblet til 225 friske kvinder og mænd i alle aldre.

Lene Marie Kristensen, leder af støtteforeningen Heart & Soul

Lene Kristensen fra Heart & Soul. Foto: Line Kyed

Flere nominerer Lene Marie Kristensen, leder af støtteforeningen Heart & Soul

Lone Christensen, Fjordparken 346.

Begrundelse: Lene er stifter og daglig leder af støtteforeningen Heart & Soul, hun har under coronaen gjort en kæmpe forskel for mange mennesker, ikke mindst da hun i påsken sidste år fik den idė at samle donationer ind, så ældre på alle plejecentre i hele Horsens kommune fik udleveret et påskeæg, De frivillige i Heart & Soul stod for pakning og udlevering. Et kæmpe arbejde. Det blev til 780 påskeæg i alt, og ingen plejecentre blev glemt. Denne gave til de ældre gav mange tilbagemeldinger, og glæden var stor.

Katja Milo Jaroszewski, Vimmelskaftet 9 1. sal.

Begrundelse: Støtteforeningen Heart & Soul hjælper ikke kun udsatte familier, men støtter og hjælper, hvor der er brug for det.

Steen Rosendahl, Fjordparken 382, 8700 Horsens.

Begrundelse: Lene gør en stor indsats for at hjælpe andre, det er såvel dem, hun har ansat i sin butik Heart & Soul, som alle de børn Heart & Soul's støtteforening hjælper. Alt overskud går til trængte børn i Horsens Kommune. Det kan være hjælp til konfirmationen, til fødselsdagen, til sko og tøj - og sidst men ikke mindst til julegavehjælp, så så mange som muligt kan få en glædelig jul. Jeg har den største respekt for de mennesker, der sætter andre højest.

Helle Asmussen, Hjerteforeningen Horsens

Helle Asmussen, Hjerteforeningens forkvinde, holder folk i gang under corona. Arkivfoto: Mette Graugaard

Søren Asmussen, Parkvænget 2, 8700 Horsens nominerer Helle Asmussen, Hjerteforeningen i Horsens.

Begrundelse: For i en corona-tid at gøre hvad alt, hvad der er muligt for holde hjerteforeningsmedlemmer og hjertemotionsdeltagere aktive og sociale, selvom deres normale aktiviteter er lukket ned. Dette ved telefonopkald for at høre, om det går godt, opfordringer til online-motion og gåture og ved selv at gå forrest som et godt eksempel for andre på, hvor vigtigt det er stadig at holde sig aktiv.

Afdelingssygeplejerskerne, Akutafdelingen, Regionshospitalet Horsens

Corona har givet travlhed på sygehuset, men afdelingssygeplejerskerne klarer opgaven flot, lyder det i nomineringen. Arkivfoto: Jakob Hedegaard-Høgh

Jakob Greve Carlsen, Søndrevej 13, 8700 Horsens, nominerer afdelingssygeplejerskerne, Akutafdelingen, Regionshospitalet Horsens.

Begrundelse: De to afdelingssygeplejersker er altid "på" - også når de har fri. Er der problemer i afdelingen ud over den daglige drift, er det dem, der kontaktes. Ved sygdom blandt personalet, ved tvivlspørgsmål, genstridige vagtplaner, uheldig nærkontakt med en smittet patient, frustrationer af alle slags, ved vanskelige patientforløb osv. I denne coronatid er der ekstra mange tvivlsspørgsmål, tyndslidte personaler og knappe vagtskemaer - og de tager (som regel) det hele i stiv arm med et smil. Måske har de et kald? Og de gør det uden brok.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Enner Mark Fængsel skal have ny leder

Annonce