Annonce
Horsens

Hvem skal hædres med idrætsprisen? Nu kan du indstille din holdkammerat eller træningsmakker

Sidste gang - i januar i år - blev der uddelt godt 220 idrætspriser. Til februar næste år er det igen tid, når 2019's sportspræstationer skal hyldes. Arkivfoto: Morten Pape
Horsens Kommunes Idrætspris hylder alle de lokale sportsudøvere, der har præsteret noget særligt i 2019, og der er netop blevet åbnet op for indstilling af kandidater.

Horsens: En stor sportspræstation fortjener en hyldest, og sådan en giver Horsens Kommune snart igen, når den i samarbejde med Sport Horsens uddeler Horsens Kommunes Idrætspris 2019.

Det foregår til februar næste år, men først skal de mange sportsudøvere i kommunen indstilles til prisen, og det kan man gøre allerede nu.

På kommunens hjemmeside er det - primært for idrætsklubber og -foreninger - muligt at indstille de udøvere, der har vundet mesterskaber eller sat rekorder i det forgangne år. Man kan også blive nomineret for en anden form for unik sportspræstation, men det kræver en særlig begrundelse.

Annonce

Hvem kan modtage idrætsprisen?

Idrætsprisen gives til følgende præstationer:
 • Jyske og danske mestre godkendt af DIF
 • Jyske og/eller landsmestre inden for DGI
 • Danske rekorder godkendt af DIF
 • Officielle nordiske mesterskaber
 • Officielle europæiske mesterskaber - 1., 2. og 3. pladser
 • Officielle verdensmesterskaber - 1., 2. og 3. pladser
 • Officielle olympiske mesterskaber - 1., 2. og 3. pladser
 • Uofficielle olympiske-, verdens- eller europæiske mesterskaber
 • Landsmesterskaber inden for KFUM og KFUK, for så vidt angår børn under 18 år
 • Jyske og danske mestre i sportsdans
 • Andre præstationer, der ikke er omfattet af ovenstående punkter, når ganske særlige begrundelser er til stede, og hvis idrætsgrenen er anerkendt af DIF og DGI.

For at modtage Idrætsprisen skal idrætsudøveren være medlem af en organiseret idrætsforening i Horsens Kommune. Der kan gøres undtagelser, hvis der eksempelvis ikke findes en forening i kommunen i den givne sportsgren.

Kilde: Horsens Kommune

Uddeling efter samme opskrift

I januar blev der uddelt 220 priser for mindeværdige præstationer i 2018, og når dette års præstationer hyldes 4. februar i Insero Atrium ved Forum Horsens, bliver det efter samme opskrift.

Klokken 17 får juniorudøverne deres pris, og klokken 19 gælder det seniorerne. Igen får man et kunstværk kreeret af en elev fra Visuelt Gymnasium, og igen er det borgmester Peter Sørensen (S) og kultur- og civilsamfundsudvalgsformand Jakob Bille (LA), der uddeler priserne.

Ud over kommunens idrætspris uddeler Sport Horsens, der er sammenslutningen af sports- og idrætsforeninger fra Horsens Kommune, fem priser til blandt andet årets talent. Sidste gang gik den i øvrigt til Mille Lennie Hjerrild fra Horsens Shotokan Karate, mens for eksempel Østbirk Idrætsforening vandt prisen for årets forening.

Indstillinger til idrætsprisen skal være i kommunens hænder senest 21. januar 2020.

For at modtage idrætsprisen er det egentlig et krav, at man er medlem af en idrætsforening i Horsens Kommune. Der er dog undtagelser, eksempelvis i herrehåndbolden, hvor Skanderborg Håndboldklub er den nærmeste klub, hvis man vil spille på eliteniveau. Derfor kunne Anton Rosenkilde og Lasse Højgaard her modtage prisen sidste år. Arkivfoto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Der er alt for mange ludomaner

Kampen mod cigaret-reklamer har ikke været forgæves. Det har givet gode resultater i kampen mod den usunde tobak. Nu er tiden inde til endnu en kamp, nemlig reklamerne mod spil. Der er alt for mange ludomaner. Det er lige så ødelæggende som tobakken. Mange er lette at friste, og det vrimler med reklamer for alle slags spil. Jeg ser det ikke som noget problem, når Brian Laudrup står frem og fortæller om sine afgørende mål. Men når det ene almindelige menneske efter det andet sidder og fortæller omverdenen om de gevinster, de har vundet, er det et helt andet problem. Hvis de virkelig vandt så meget, som de fortæller om, ville spilselskabet være konkurs for længst, og det ville ikke have penge til at betale for tv-reklamerne. Når de alligevel laver den type reklamer, er det selvfølgelig, fordi der er svage sjæle, der kan blive fristet. Når man ser reklamer, tænker mange: "Tænk, hvis det var mig. Jeg vil også gerne en tur sydpå". Det er bare så sjældent, det lykkes. Jeg kan sagtens lade mig friste til at købe en lottokupon eller kaste mig over et skud på Oddset, men her oplever jeg virkeligheden. Det er bare så lidt, der kommer i gevinst, og som regel en del mindre, end jeg har spillet for. Oddset er et videnspil, så her er man selv ude om det, men det er sjældent, man rammer odds 116 med gevinst, som de taler om i reklamerne. Der kan være ganske muntre reklamer undervejs, men de har kun ét formål: At skaffe nye kunder i fælden. Jeg har ondt af de familier, der får deres økonomi ødelagt af ludomaner. Det er så fristende. Man skal huske på, at spilselskaberne tjener styrtende med penge, og taberne er os, der køber lotto-kuponerne. Danmark har en gruppe af ludomaner. Vi har ikke brug for engelske tilstande, hvor fodboldmillionærer har spillet hele deres formue op i en naiv tro på, at der var penge at hente i selskaberne. Sæt ind over for reklamerne. Vi har ikke brug for flere ludomaner.

Annonce