Annonce
Brevkasse

Hvem skal betale for energimærkning af andelsboliger?

Hvis der er tale om sammenbyggede andelslejligheder, skal foreningen betale, når de skal laves et energimærke. Men hvis der er tale om rækkehuse eller enkeltstående andelsboliger, er den enkelte boligejer, der skal betale for mærket i forbindelse med et salg. Her er det andelsboliger ved Bygholm Åvænget i Horsens. Arkivfoto
Annonce

Da jeg solgte min andelsbolig for fire år siden, var det foreningen, der betalte for det lovpligtige energimærke.

Min søn, der står foran at skulle sælge sin andelsbolig, har fået at vide, at det ikke er foreningen, der skal betale for energimærket, men derimod sælger.

Kan det virkelig passe?

Andelshaveren

Annonce

Svar

Måske!

Er andelsboligen ikke beliggende i et etagebyggeri, så er det nu den enkelte andelshaver, der er ansvarlig for, at energimærke udarbejdes.

Det er andelsboligforeningen, der skal betale, så længe andelsboligen er en del af en lejlighed i et fleretagers byggeri.

For andelsboliger i rækkehuse, tæt/lavt byggeri og kædehuse er reglerne ændret tilbage i 2016 således, at det er den enkelte andelshaver der skal betale for energimærket.

Annonce

Mest læste

Annonce
Horsens

HFS testede nye spillere

Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Er mundbind falsk sikkerhed?

Horsens

Danish Crown tester dagligt 1330 ansatte, men chauffører går fri: Vi har indført et system, som minimerer fysisk kontakt

Annonce