Annonce
Erhverv

Hvem inspirerer Horsens? Erhvervsforening gentager prisuddeling

Når vi løfter i flok, kan vi sprænge rammer, lyder det fra Business Horsens, som nu for tredje år samler medlemmerne til en festlig aften, hvor det lokale erhvervslivs succeser skal fejres. Første år vandt Per Hansen, Casa, Inspire-prisen, og sidte år var det Anders Juel, SuperEgo, der løb med prisen. Har du et bud på dette års vinder, hører Business Horsens gerne fra dig. Arkivfoto
Det vrimler med gode erhvervshistorier i hele kommunen, og de skal både fejres og frem i lyset, så de kan inspirere andre, mener Business Horsens.

Horsens: Hvem i det lokale erhvervsliv gør en forskel til gavn for alle, hvem tager særligt ansvar for at uddanne arbejdskraft, og hvilke modige iværksættere fortjener anerkendelse?

Sådan spørger Business Horsens, som nu efterlyser kandidater til en række erhvervspriser under overskriften Inspire Horsens.

Priserne, som uddeles ved en stor erhvervsfest 7. november, skal give rygstød til at fortsætte det gode arbejde, og samtidig er der ofte inspiration for andre at hente i de gode historier, mener erhvervsdirektør Anders Killmann Petersen.

Derfor er Business Horsens klar til at afvikle Inspire Horsens for tredje år i træk. Det sker 7. november ved en storstilet erhvervsfest i Insero Atrium ved Forum Horsens.

- I en travl hverdag skal vi huske, at vi har et fantastisk erhvervsliv og detailhandel - et område som ikke kommer af sig selv, men som vi skal huske at understøtte.

- Vores mangfoldige og stærke erhvervsliv og detailhandel sikrer, at vi har et område i udvikling - og dét er til gavn for alle i kommunen, siger Anders Killmann Petersen.

I en travl hverdag skal vi huske, at vi har et fantastisk erhvervsliv og detailhandel - et område som ikke kommer af sig selv, men som vi skal huske at understøtte.

Anders Killmann Petersen

Også CSR på programmet

Som de foregående år er tre erhvervspriser i spil, ligesom årets butik og årets restaurant også kåres.

Som noget nyt vil Horsens Alliancen bruge aftenen som anledning til at uddele CSR-mærket til de virksomheder, som tager socialt ansvar for borgere på kanten af arbejdsmarkedet. Sidste år modtog 132 virksomheder i Horsens Kommune mærket.

Kandidater til de tre erhvervspriser kan indstilles af alle. Det skal ske til Business Horsens frem til midten af oktober.

Iværksætter-prisen hylder nytænkning, mod og vilje, mens prisen, der er døbt "Match for fremtiden", gives for at tage særligt medansvar for at uddanne fremtidens arbejdskraft.

Den store Inspire-pris er bredt defineret. Den gives for "ekstraordinær indsats til gavn for det lokale erhvervsliv". Gerne en indsats, der har formået at samle andre og som har stærke samfundsansvarlige værdier, fremgår det blandt andet af uddybende kriterier.

I hænderne på publikum

Når det gælder iværksætter- og match-prisen, vælger en jury tre finalister, og derefter er det op til publikum på finaleaftenen at stemme på en vinder i hver af disse kategorier.

Den store Inspire-pris ligger udelukkende i hænderne på juryen.

Til gengæld kårer publikum årets butik og årets spisested. I tiden fra 18. september til 8. oktober kan kunderne stemme på deres favorit i byens butikker og spisesteder samt online. De tre med flest stemmer i hver kategori går videre til finaleaftenen, hvor de præsenteres i en lille video, inden publikum så kårer vinderne.

Journalist, tv-vært og iværksætter Morten Resen kommer til at styre slagets gang 7. november.

- Det gjorde han også sidste år, og han var god til at få de gode historier endnu mere ud over rampen, blandt andet ved at trække på egne erfaringer som både journalist og iværksætter, siger Anders Killmann Petersen.

Desuden bidrager rimsmeden Per Vers med et underholdende indslag.

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Odder

Digt, drama og dokumentar på Egmont Højskolen: Kunst kan lære unge at blive hørt

Annonce