Annonce
Horsens

Hvem er det, der banker? Adam fik særligt besøg fra Grønland

Gitte Laugesen havde inviteret julemanden for at glæde sit barnebarn. Ved første øjekast var julemanden og hans følge et lidt overvældende syn for treårige Adam, men han tøede hurtigt op, og der er ingen tvivl om, at han blev ovenud glad for julemandens besøg. Foto: Michael Svenningsen
Julemanden er ankommet til Horsens, og det skal alle børn vide. Derfor drog julemanden på turné og bankede på hos 10 udvalgte børnefamilier.

Egebjerg: Vi har købt pebernødder, sagde tre-årige Adam til julemanden Bomle, mens han rakte en pose pebernødder tilbage til julemanden med et pænt værsgo.

Adam fik dog lov at beholde den ekstra pose pebernødder, som julemanden var kommet med. Det gælder også en chokoladejulekalender og flere poser slik, som Adam hev op fra sækken, mens han smilende og begejstret udbrød:

- Se her, bedstefar, fredagssnolder.

Annonce
Julemandens sæk var fyldt med gode sager, og Adam fik også lov at beholde pebernødderne, selvom familien allerede selv havde købt nogle. Foto: Michael Svenningsen

Adam bor hos sin mormor og bedstefar, Gitte og Kim Laugesen i Egebjerg.

Hans forældre er ikke i stand til at tage sig af ham, fortæller Gitte Laugesen, som derfor skrev til "julemanden", da Horsens Kommunes bylivsindsats Mærk Byen, annoncerede, at julemanden nu i weekenden ville lægge vejen forbi 10 lokale familier.

- Adam har haft en svær tid, så jeg tænkte, at han trænger til noget glæde. Han er meget bevidst om julen, og vi taler meget om julemænd og nisser, så jeg tænkte, at et besøg af julemanden kunne blive en god og positiv oplevelse for ham, forklarer Gitte Laugesen.

Skateboard med styr

Familien blev en af de 10 udvalgte, som julemanden besøger for at markere, at han er kommet til byen. Det plejer at ske med skib til Inderhavnen i Horsens, mens byens børn stimler sammen på kajen for at byde ham velkommen. Det spænder coronaen ben for, og derfor har julemanden valgt en alternativ start på julen i Horsens i år.

En travl julemand

Julemandsbesøgene er arrangeret i et samarbejde mellem Mærk Byen og City Horsens.

60-70 familier har ønsket sig besøg, oplyser Mærk Byen, som måtte udvælge 10 familier. Dét er, hvad julemanden kunne nå at besøge i løbet af weekenden.

Foruden Adam i Egebjerg blev det blandt andet til besøg hos tre søskende, hvis mor skal arbejde juleaften. Og hos en lille dreng, der har lagt sutterne fra sig, en anden dreng, der sidder i kørestol, og en 10-årig, der på grund af immun-sygdom har været særligt mærket af corona-restriktioner. Her var julemanden på afstandsbesøg.

Børnene, der fik besøg af julemanden Bomle, er mellem to og 10 år og bor på tværs af kommunen.

Julemanden bliver i Horsens resten af julen, hvor han nogle timer hver dag vil være at finde i Bytorv Horsens eller i igloen på Torvet.

Treårige Adam tog lidt betuttet imod julemanden - i form af Thomas ”Bomle” Engelund, der også er kendt som forsanger i Bomles Venner - og hans entourage af fotografer samt en journalist. De to blev dog hurtigt gode venner, og Adam kunne fortælle, at det helt store juleønske er et skateboard med styr.

Det kunne julemanden ikke levere på stående støvle, så indtil videre må Adam fortsat lege, at gyngehesten er skateboard. Til gengæld kunne julemanden begave ham med en blød, brun bamse.

Da Adam endnu ikke havde mod på alt for meget snak med julemanden, fik han lov til at hilse på bamsen. Foto: Michael Svenningsen

- Den har jeg med til dig, fordi jeg har hørt, at du snart skal holde op med at bruge sutter. Så kan bamsen her passe på dig, hvis du bliver ked af det, sagde han.

Annonce

Ses i december

Julemanden ville gerne have haft en high-five af Adam, inden han drog videre for at besøge andre børn. Den kom bedstefar imidlertid til at stå for, men til gengæld lovede Adam, at han vil besøge julemanden Bumle i midtbyen i løbet af december.

Måske får julemanden så alligevel sin high-five, og måske får Adam en dag et skateboard med styr.

Thomas ”Bomle” Engelund, også kendt som forsanger i Bomles Venner, er julemand i Horsens hvert år. Hele weekenden har han travlt med at besøge familier på tværs af Horsens Kommune. Her er han kommet til Egebjerg, hvor han besøger treårige Adam og hans mormor og bedstefar. Foto: Michael Svenningsen
Ho ho ho, så er vi klar til at banke på, siger julemanden. Foto: Michael Svenningsen
Julemanden fik ikke sin high-five, men Adam fik alligevel sin Bamse og en masse godter fra julemandens sæk. Efterfølgende melder mormor Gitte Laugesen, at Adam ivrigt fortæller om julemandens besøg med stor begejstring. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Horsens For abonnenter

Borgmester vil tage trykket af ansatte: Nu skal politikerne godkende dispensationer i byggesager

Danmark

Torsdagens coronatal: Syv færre indlagt det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Sovende mand vækket af røg, da huset brændte

Horsens For abonnenter

Snart går det løs på VIA's nye skole til 600 mio. kr: Se billederne af de nye rammer kort inden studiestart

Odder

Kroens kælder kan rumme alt: Under krigen blev her skjult nedskudte krigsflyvere, nu ligger fine vine og venter på at blive smagt

Sport

Malte Kiilerich er blevet en profil i forsvaret

Kultur

Padelcenter laver ny turnering med rejse på højkant - og lokalt krav til deltagerne

Horsens For abonnenter

Daniel svæver hen over byen - og når det ikke blæser nok, har han selv vind med på ryggen

Horsens

Gravsten viklet ind i afspærringstape: Det handler om sikkerhed for gæsterne på kirkegården

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Danmark

Vejdirektoratet hæver hastigheden på motorvejen: Her må du fremover køre 130 km/t

Erhverv

Bageri måtte vente i 11 måneder på et forventeligt nej fra en offentlig myndighed

Sport

John Madsen er død

Horsens For abonnenter

Flere partier er bekymrede over stort antal dispensationer i byggesag fra sydbyen: V opfordrer borgmester til at gribe ind

Debat

Genbrug kan gøres bedre: Hvorfor må vi ikke klunse på genbrugspladsen?

Annonce