Annonce
Horsens

Hvem er det, der banker? Adam fik særligt besøg fra Grønland

Gitte Laugesen havde inviteret julemanden for at glæde sit barnebarn. Ved første øjekast var julemanden og hans følge et lidt overvældende syn for treårige Adam, men han tøede hurtigt op, og der er ingen tvivl om, at han blev ovenud glad for julemandens besøg. Foto: Michael Svenningsen
Julemanden er ankommet til Horsens, og det skal alle børn vide. Derfor drog julemanden på turné og bankede på hos 10 udvalgte børnefamilier.

Egebjerg: Vi har købt pebernødder, sagde tre-årige Adam til julemanden Bomle, mens han rakte en pose pebernødder tilbage til julemanden med et pænt værsgo.

Adam fik dog lov at beholde den ekstra pose pebernødder, som julemanden var kommet med. Det gælder også en chokoladejulekalender og flere poser slik, som Adam hev op fra sækken, mens han smilende og begejstret udbrød:

- Se her, bedstefar, fredagssnolder.

Annonce
Julemandens sæk var fyldt med gode sager, og Adam fik også lov at beholde pebernødderne, selvom familien allerede selv havde købt nogle. Foto: Michael Svenningsen

Adam bor hos sin mormor og bedstefar, Gitte og Kim Laugesen i Egebjerg.

Hans forældre er ikke i stand til at tage sig af ham, fortæller Gitte Laugesen, som derfor skrev til "julemanden", da Horsens Kommunes bylivsindsats Mærk Byen, annoncerede, at julemanden nu i weekenden ville lægge vejen forbi 10 lokale familier.

- Adam har haft en svær tid, så jeg tænkte, at han trænger til noget glæde. Han er meget bevidst om julen, og vi taler meget om julemænd og nisser, så jeg tænkte, at et besøg af julemanden kunne blive en god og positiv oplevelse for ham, forklarer Gitte Laugesen.

Skateboard med styr

Familien blev en af de 10 udvalgte, som julemanden besøger for at markere, at han er kommet til byen. Det plejer at ske med skib til Inderhavnen i Horsens, mens byens børn stimler sammen på kajen for at byde ham velkommen. Det spænder coronaen ben for, og derfor har julemanden valgt en alternativ start på julen i Horsens i år.

En travl julemand

Julemandsbesøgene er arrangeret i et samarbejde mellem Mærk Byen og City Horsens.

60-70 familier har ønsket sig besøg, oplyser Mærk Byen, som måtte udvælge 10 familier. Dét er, hvad julemanden kunne nå at besøge i løbet af weekenden.

Foruden Adam i Egebjerg blev det blandt andet til besøg hos tre søskende, hvis mor skal arbejde juleaften. Og hos en lille dreng, der har lagt sutterne fra sig, en anden dreng, der sidder i kørestol, og en 10-årig, der på grund af immun-sygdom har været særligt mærket af corona-restriktioner. Her var julemanden på afstandsbesøg.

Børnene, der fik besøg af julemanden Bomle, er mellem to og 10 år og bor på tværs af kommunen.

Julemanden bliver i Horsens resten af julen, hvor han nogle timer hver dag vil være at finde i Bytorv Horsens eller i igloen på Torvet.

Treårige Adam tog lidt betuttet imod julemanden - i form af Thomas ”Bomle” Engelund, der også er kendt som forsanger i Bomles Venner - og hans entourage af fotografer samt en journalist. De to blev dog hurtigt gode venner, og Adam kunne fortælle, at det helt store juleønske er et skateboard med styr.

Det kunne julemanden ikke levere på stående støvle, så indtil videre må Adam fortsat lege, at gyngehesten er skateboard. Til gengæld kunne julemanden begave ham med en blød, brun bamse.

Da Adam endnu ikke havde mod på alt for meget snak med julemanden, fik han lov til at hilse på bamsen. Foto: Michael Svenningsen

- Den har jeg med til dig, fordi jeg har hørt, at du snart skal holde op med at bruge sutter. Så kan bamsen her passe på dig, hvis du bliver ked af det, sagde han.

Annonce

Ses i december

Julemanden ville gerne have haft en high-five af Adam, inden han drog videre for at besøge andre børn. Den kom bedstefar imidlertid til at stå for, men til gengæld lovede Adam, at han vil besøge julemanden Bumle i midtbyen i løbet af december.

Måske får julemanden så alligevel sin high-five, og måske får Adam en dag et skateboard med styr.

Thomas ”Bomle” Engelund, også kendt som forsanger i Bomles Venner, er julemand i Horsens hvert år. Hele weekenden har han travlt med at besøge familier på tværs af Horsens Kommune. Her er han kommet til Egebjerg, hvor han besøger treårige Adam og hans mormor og bedstefar. Foto: Michael Svenningsen
Ho ho ho, så er vi klar til at banke på, siger julemanden. Foto: Michael Svenningsen
Julemanden fik ikke sin high-five, men Adam fik alligevel sin Bamse og en masse godter fra julemandens sæk. Efterfølgende melder mormor Gitte Laugesen, at Adam ivrigt fortæller om julemandens besøg med stor begejstring. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Horsens

Tag kandidattesten her

Horsens For abonnenter

Tomt torv i Horsens skal snart være fortid, hvis det står til borgmesteren: Vi skal række ud til klyngen af stadeholdere

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: 1349 positive svar ud af 67.000 testede

Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Unge skræmte gæster ved 60 års fødselsdagsfest på sognegård: - De truede med kniv og var iført elefanthuer

Horsens For abonnenter

Stadeholderne bliver væk fra Horsens: 'Jeg har hørt, at det er helt dødt'

HH Elite

Serbisk eks-landsholdsspiller bankede det yderste lag rust af i HH Elites storsejr: - Jeg kan give meget, meget mere

Sport

HfS sejrede på udebane, da Søren Jochumsen agerede vikar i målet: Holdet er et mulehår fra at indfri sæsonens målsætning

Nye våben har bremset 300 mulige stråmandsdirektører

Hedensted For abonnenter

Poul spejder efter kloakarbejderne: Spildevands-selskab har brugt alle pengene på nye udstykninger

HH Elite

Se videoanalysen og genlæs livebloggen: HH Elite viser klassen og vinder stort i Holstebro

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Løvkvist: Venstre vakler på vippen i Jylland - og det er Ellemanns store chance

Horsens

Højere vandstand i Bygholm Sø end ved sidste års evakuering: Afspærring måtte skæres op og 4000 liter blev sendt videre i åen - i sekundet

Horsens For abonnenter

Dorthe fik kørt benene over af en lastbil: Jeg kan huske det hele, men angsten fyldte mere end smerten

Odder

Syv nye padelbaner på vej: Håndboldstjerner med i nyt stort padelcenter

Annonce