Annonce
Horsens

Hvem arver min formue, når jeg dør?

Advokat Anne Koch og advokat Jens Glavind besvarer spørgsmål sendt pr. brev til advokatkontoret LRP, Løvenørnsgade 17, eller pr. mail til jg@lr-p.dk. Arkivfoto

Jeg er en mand på 82 år, som er meget i tvivl om, hvem der arver mine penge, når jeg dør.

Jeg er aldrig blevet gift og har heller ikke nogen børn selv. Den eneste familie, som jeg har tilbage, er min lillesøster, der har tre børn og seks børnebørn. Jeg har aldrig fået oprettet et testamente og vil derfor gerne vide, om min søster alligevel arver efter mig?

Hvad vil der ske med arven, hvis min søster dør, inden jeg gør? Jeg bor sammen med en veninde. Hvor længe skal vi have boet sammen for, at hun også har krav på en del af arven?

Svar:

Da du ikke har oprettet et testamente, vil arven blive fordelt efter arvelovens regler. Det betyder i dit tilfælde, at din søster vil arve hele din formue efter din død, da du hverken har en ægtefælle, børn eller nulevende forældre. Afgår din søster ved døden før dig, vil det i stedet være hendes børn, der arver efter dig. Da der er tre børn, vil de hver især arve en tredjedel af din formue.


Din veninde vil aldrig komme til at arve efter dig, uanset hvor længe I har boet sammen.


Din veninde vil aldrig komme til at arve efter dig, uanset hvor længe I har boet sammen, da der ikke er nogen arveret for samlevere. Hvis hun skal arve efter dig, kræver det, at du opretter et testamente.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce