Annonce
Odder

Hvad skete der lige med Emma Gad?

Folketeatret lægger i slutningen af oktober vejen forbi med forestillingen ”Emma ude af takt”. Pressefoto
Folketeatret besøger Odder Teater med en forestilling om dannelse gennem tiderne.
Annonce

Odder: Det bliver for nogle formentlig et gensyn med sekstetten, når Folketeatret torsdag 29. oktober lægger vejen forbi Odder med forestillingen ”Emma ude af takt”.

I 2015 stod de selvsamme seks kvindelige skuespillere nemlig på scenen med forestillingen ”Lillys danmarkshistorie”. Det var i hundredåret for kvindernes valgret, og handlingen dengang fokuserede mest på kvinders situation gennem tiderne. Fortalt og sunget af Birgitte Raaberg, Pia Rosenbaum, Christiane Bjørg Nielsen, Tanya Lund Andersen, Henriette Rosenbeck og Sanne Graulund.

I ”Emma ude af takt”er udgangspunktet i stedet Emma Gads dannelseshistorie.

Annonce

Modbevægelse

- Man skal ikke stikke servietten i knaphullet, og man må undgå al støj, idet man spiser.

Disse - og mange flere - gode råd gav Emma Gad for lidt over 100 år siden i bestselleren ”Takt og Tone - hvordan vi omgås”. Fru Gad rådgav ikke kun om etikette i selskabslivet, men også om god skik og opførsel i forbindelse med de mere alvorlige sider af livets forhold: Hvad siger man til én, der lige har mistet sin kone? Hvordan forholder man sig til børn og eks'er i forbindelse med skilsmisse? Hvad gør man, hvis man ikke bryder sig om sin søns valg af hustru?

I 60'erne og 70'erne blev det en regel, at der ikke måtte være nogen regler, og i dag er der en modbevægelse på vej, for selvom det fungerer for den enkelte at snakke i telefon under hele middagen, synes resten af selskabet ikke nødvendigvis, at det er i orden. Der er hårdt brug for manualer til det sociale liv, og det er bemærkelsesværdigt, hvor mange af Emmas gyldne leveregler, der stadig har både underholdningsværdi og relevans.

Forestillingen vises denne gang i Spektrum Odder, hvor tæppet går klokken 19.30.

Odder Teater sørger for afstandsmarkeringer og ekstra rengøring. Endvidere vil der være en meters afstand mellem de personer, der ikke kommer som gruppe.

Mundbind er ikke et krav, men teatret anbefaler det og tilbyder gratis mundbind ved indgangen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Er der en ledig plads i din boble?

Annonce