Annonce
112

Hvad skete der lige der? Formodede møbeltyve sad allerede i fængsel, da tyveri blev anmeldt

Sydøstjyllands Politi efterlyste mandag morgen gerningsmændene til et indbrud i Tvingstrup. Nu viser det sig, at de allerede onsdag blev varetægtsfængslet på Fyn, hvor politiet også havde de stjålne effekter stående. Tyvekosterne fra indbruddet er nu på vej tilbage til de forurettede. Modelfoto: Jens Thaysen
To mænd blev i sidste uge anholdt af Fyns Politi med en stribe tyvekoster, men politiet manglede et gerningssted. Mandag morgen faldt brikkerne på plads.

Tvingstrup: Mandag morgen fortalte Sydøstjyllands Politi, at arvingerne til et dødsbo på Vestervænget i Tvingstrup havde meldt til politiet, at der havde været indbrud. Ved indbruddet var forsvundet en række ældre designermøbler - blandt andet to Børge Mogensen-sofaer, en Wegner-sofa, fem Wegner-spisebordsstole og to lænestole designet af henholdsvis Arne Jacobsen og Hans Wegner.

Politiet efterlyste møblerne - både her i avisen og i politiets systemer. Og det gav hurtigt pote. De stjålne designermøbler var nemlig allerede i politiets varetægt på Fyn. Og det samme var to mænd, som politiet mistænker for at stå bag indbruddet på Vestervænget.

Og hvordan kan det så hænge sammen?

Jo, forklarer politikommissær Finn Wegner, der er leder af indbrudsgruppen hos Fyns Politi. Natten til onsdag i sidste uge standsede en af Fyns Politis hundepatruljer en varevogn i Odense. Bag rattet sad en af politiets kendinge, en yngre mand.

- Vi bad om at se, hvad han havde i varevognen, og det viste sig, at den var fyldt med ældre designermøbler. Han - og en kammerat, der var med i bilen - fortalte en historie om, at de havde hentet møblerne et sted. Men på grund af deres fortid, troede vi ikke på dem, så de blev anholdt, fortæller politikommissæren.

Annonce

Manglede gerningssted

De to mænd i bilen blev onsdag fremstillet i grundlovsforhør og varetægtsfængslet i fire uger - sigtet for at have stjålet møblerne et på det tidspunkt ukendt sted.

Siden har Fyns Politi arbejdet ihærdigt på at finde ud af, hvor de mange designermøbler stammede fra.

- Vi havde jo tyvekosterne, men tilsyneladende ikke noget gerningssted, opsummerer Finn Wegner.

Indbrudsgruppen på Fyn kontaktede derfor Særlig Efterforskning Vest, som bl.a. efterforsker organiserede indbrud i det vestlige Danmark.

- Men de havde heller ikke umiddelbart et bud på, hvor møblerne kunne være stjålet, fortæller Finn Wegner, hvis folk brugte masser af tid både torsdag og fredag for at forsøge at finde ud af, hvor møblerne kom fra.

Brikkerne faldt på plads

Mandag morgen faldt brikkerne på plads: Da sagsbehandleren fra Fyns Politi søgte i politiets systemer igen, var der nu pludselig en efterlysning fra Sydøstjyllands Politi, der manglede en stribe designermøbler.

- Indbruddet i dødsboet var først blevet opdaget torsdag - og ikke anmeldt før lørdag. Så da vi fandt møblerne natten til onsdag var der altså ingen, der manglede dem endnu, forklarer Finn Wegner.

Han glædes over, at politiets fælles systemer i dette tilfælde hjalp med at opklare indbruddet.

- Det er meget glædeligt, at det lykkedes, siger han.

Finn Wegner oplyser, at Fyns Politi har haft kontakt til dem, der ejer designermøblerne, og at de nu får møblerne udleveret igen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Når lærerne må holde fri - så må børnene vel også?

Avisen har de seneste dage skrevet om tendensen til, at forældre tager deres børn ud af skolerne uden for de normale ferieperioder. Det er et forkert signal, mener både politikere og skoleledere. Det er bedst, når alle i skole. Det kan ingen være i tvivl om, men det gælder så sandelig også lærerne, for ingen taler om, at det selvfølgelig også går ud over kvaliteten i undervisningen og styrken i fællesskabet, når læreren holder fri. Lad os slå fast med det samme, at det er alle læreres ret at holde ferie uden for skolernes traditionelle ferie. Det siger deres overenskomst, så ingen skal skyde efter folkeskolelærere, når de en uge om året holder fri uden for de traditionelle ferieuger hen over skoleåret. Men det betyder også, at det klinger en anelse hult, når skoleledere og politikere taler om det forkerte i, at børnene tages ud af undervisningen, når de ansatte har muligheden for at gøre det samme. Det kommer til at lyde som mig selv, når børneopdragelsen har været til diskussionen derhjemme, og jeg har trukket trumfkortet og slået fast, at de skal gøre, som jeg siger, og ikke som jeg selv gør..... Det var noget andet i gamle dage, vil nogle nok mene, men dengang måtte lærerne heller ikke holde fri ud over de almindelige ferieuger. Dengang gav det god mening at slå fast, at eleverne ikke bare kunne få fri uden særlig grund. Nu er tiden en anden, og selv om det går ud over fællesskabet og kvaliteten i undervisningen, når enten elever eller lærere mangler, så er det sådan, virkeligheden ser ud. Vi må alle bestræbe os på at holde fraværet på et minimum og gøre det så attraktivt at gå i skole, at der skal noget ekstraordinært til, hvis man vil gå glip af en uges undervisning. Det er en kamp, vi alle kan bidrage positivt til at vinde. Kampen for at undgå fravær er desværre tabt.

Annonce