Annonce
Horsens

Hvad mener du om, at der skal etableres en supercykelsti fra Hatting til Horsens?

Brødtekst

Annonce

Thomas Salting, Korning: Det er en rigtig god idé. Jeg bor selv uden for Hatting, så jeg kommer nok ikke selv til at bruge den. Men generelt er cykelstier en god idé, og det er godt for Hatting.

Sonny Jørgensen, Eriknauer: Det er en god idé at få en cykelsti fra Hatting til Horsens. Jeg cykler ikke selv, men jeg tænker tit, når jeg kører på Hattingvej, at den er farlig for cyklister. Det er en farlig vej, og der kommer mange biler. Jeg synes det er fint, at man lader cykelstien følge Østerhåbsvej - det er en god placering.

Lene Sondaj, Horsens: Skal der være en cykelsti fra Hatting til Horsens? Hurra! Den kommer jeg helt sikkert til at bruge. Jeg bor i Horsens, og jeg cykler til Hatting hver søndag for at besøge min far. Jeg synes, det er en god ide som vist på kortet.

Mensur Sadric, Hatting: Det er virkelig en god idé. Det er godt for børnene, når de skal cykle til Horsens. Jeg kommer helt sikkert til selv at bruge den - men kun fordi jeg cykler sammen med mine børn. Ellers vil jeg nok ikke bruge den, for jeg arbejder i Aarhus.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

DBU-folk reagerer: Besparelser på foreningslivet er en kostbar svækkelse - sunde og raske borgere er en god forretning

Læserbrev: Er frivilligheden og foreningslivet bare en udgift eller en vigtig og værdiskabende faktor for en kommune? Det spørgsmål trænger sig på, når man med bekymring kan læse, at Fredericia Kommune bl.a. har planer om at spare en halv mio. kr. væk på "udendørs idrætsanlæg" på det kommende budget. Det vil konkret betyde, at fodboldklubbernes frivillige frem over selv skal ud at slå græs og kridte baner op - oveni alle de mange andre opgaver, som dagligt skal løses i en forening. I Trelde GI’s fodboldafdeling er der nervøsitet for, at man som en konsekvens må lukke hold og sende spillere til andre klubber. Yderste konsekvens er at lukke hele fodboldafdelingen. Hvis det sker, vil der kun være seks fodboldklubber tilbage i Fredericia Kommune, der allerede ligger utroligt lavt i antal, når man sammenligner med kommuner med ca. samme indbyggertal. Og så er det desværre en kendsgerning, at Fredericia Kommune i forvejen er et af steder i Jylland, hvor der er færrest aktive fodboldspillere set i forhold til indbyggertallet. Kun på Samsø er tallet lavere. Der er med andre ord rigtig mange faktorer, der peger på, at der er behov for investeringer i breddefodbolden og foreningslivet i Fredericia. Ikke besparelser og nedskæringer. Og foreningslivet og frivilligheden er altså ikke en unødvendig luksus. Det er tværtimod en motor til at skabe sundhed, tryghed og fællesskab i ethvert lokalsamfund. En undersøgelse fra Damvad Analytics viser faktisk, at de frivillige timer, der bruges i fodboldklubberne, medfører mellem 400 mio. kr. og 1,1 mia. kr. i besparelser årligt for det danske samfund, bl.a. på grund af færre sygedage. Derfor håber vi, at kommunalpolitikerne vil se midlerne til et stærkt foreningsliv og velfungerende fodboldklubber som en investering i kommunens samlede trivsel og råstyrke. Sunde og raske borgere er en god forretning - også for kommunen. Det er heller ingen hemmelighed, at mange potentielle tilflyttere, i særdeleshed børnefamilier, vægter et godt foreningsliv som en afgørende faktor for valg af bopæl. Netop en udfordring, som aktuelt italesættes af politikerne i Fredericia. Mon besparelser på foreningslivet vil stimulere tiltrækningskraften på nye indbyggere? I DBU er vi altid åbne for dialog med kommunerne omkring fodboldens udvikling, og hvad vi kan bidrage med. Vi er er også indforståede med, at økonomien for kommunerne er en kompleks sag, men vi vil argumentere for, at besparelser på foreningslivet er en kostbar svækkelse på både kort og langt sigt. Foreningslivet er ikke noget, der bare er der. Det kræver prioritering. For de frivillige har altså nok at lave. Og de gør en kæmpe forskel. Også i Fredericia.

Annonce