Annonce
Horsens

Hvad mener du om, at der skal etableres en supercykelsti fra Hatting til Horsens?

Brødtekst

Annonce

Thomas Salting, Korning: Det er en rigtig god idé. Jeg bor selv uden for Hatting, så jeg kommer nok ikke selv til at bruge den. Men generelt er cykelstier en god idé, og det er godt for Hatting.

Sonny Jørgensen, Eriknauer: Det er en god idé at få en cykelsti fra Hatting til Horsens. Jeg cykler ikke selv, men jeg tænker tit, når jeg kører på Hattingvej, at den er farlig for cyklister. Det er en farlig vej, og der kommer mange biler. Jeg synes det er fint, at man lader cykelstien følge Østerhåbsvej - det er en god placering.

Lene Sondaj, Horsens: Skal der være en cykelsti fra Hatting til Horsens? Hurra! Den kommer jeg helt sikkert til at bruge. Jeg bor i Horsens, og jeg cykler til Hatting hver søndag for at besøge min far. Jeg synes, det er en god ide som vist på kortet.

Mensur Sadric, Hatting: Det er virkelig en god idé. Det er godt for børnene, når de skal cykle til Horsens. Jeg kommer helt sikkert til selv at bruge den - men kun fordi jeg cykler sammen med mine børn. Ellers vil jeg nok ikke bruge den, for jeg arbejder i Aarhus.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Dårligt argument for dyrere børnepasning

Fra nytår bliver det dyrere at få passet sine børn i Horsens Kommune. Den slags er en politisk beslutning, og Horsens Byråd er naturligvis i sin gode ret til at sætte prisen op og ned alt efter politisk prioritering. Så langt så godt, og indrømmet, det er svært tit og ofte at skulle forklare prisstigninger, men det er er altså tæt på være verdens dårligste argument, når man forklarer prisstigningen med, at kommunen tilfører syv millioner kroner ekstra til området. Flere kommunale kroner er altså lig med, at man som forældre skal betale mere, lyder logikken. Argumentet holder også så langt, at for at få økonomien til at hænge sammen, når vi skal have passet de små i vuggestue, dagpleje, børnehave eller sfo, er der også en forældrebetaling. Den må maksimalt andrage 25 procent. En sats, der er indført, så ingen kommuner uhæmmet bruger den knap at skrue på, når der skal lægges budget. Nøgleordet her er maksimalt. For det er klart, at forældrebetalingen stiger, når procentsatsen fastholdes, og det samlede budget stiger, men i ordet maksimalt ligger også, at man selvfølgelig kan sætte satsen ned, så forældrene ikke skal betale mere for at få passet børn efter nytår. Der kan være mange gode argumenter for at tilføre midler til børnepasning og at lade forældrebetalingen stige, men der er ingen sammenhæng mellem flere midler og øget forældrebetaling. Horsens Byråd kunne uden problemer vedtage, at det fra nytår skulle være billigere for forældrene at sende deres børn i kommunale pasningstilbud og samtidig tilføre flere midler for at kunne ansætte eksempelvis flere pædagoger. Det kunne eksempelvis være begrundet i at ville tiltrække flere børnefamilier til kommunen. Det er en politisk beslutning med tilhørende solide argumenter, som man så kan være enig eller uenig i, men at sige, at forældrene skal betale mere, fordi kommunen bruger flere penge på området, har ingen logisk sammenhæng.

Annonce