Annonce
Horsens

Hvad med huset, hvis min kæreste og jeg går fra hinanden?

Advokat Anne Koch og advokat Jens Glavind besvarer spørgsmål sendt pr. brev til advokatkontoret LRP, Løvenørnsgade 17, eller pr. mail til jg@lr-p.dk. Arkivfoto

For fem år siden købte min kæreste og jeg et hus sammen. I tilfælde af, at vi går fra hinanden, er der så noget specielt, vi skal være særligt opmærksomme på?

Annonce

Svar:

For ugifte samlevende, der har erhvervet fast ejendom sammen, er der som udgangspunkt ikke noget, der regulerer, hvad der skal ske med ejendommen, såfremt I en dag ikke er sammen mere. De problemstillinger, der kan opstå, er bl.a., hvem der skal kunne blive boende i huset, eller hvordan salgsummen skal deles mellem jer. Det kan derfor være hensigtsmæssigt at oprette en samejeoverenskomst.

I overenskomsten kan du eksempelvis aftale, at der skal være en gensidig forkøbsret, hvis en af jer ønsker at sælge. Der, hvor den virkelig kan skabe værdi, er de situationer, hvor man bliver uenig og ikke kan få aftalt, hvad der skal ske med en ejendom.

I en samejeoverenskomst aftaler man derfor ofte, hvad der skal ske med samejet, hvis man ryger i totterne på hinanden, og da aftaler som bekendt er nemmere at få lavet i fredstid end i krigstid, er det derfor tilrådeligt, at samejeoverenskomsten tager højde for dette scenarie.

En samejeoverenskomst er en almindelig, bindende aftale mellem jer som par, og I kan som udgangspunkt frit aftale, hvordan jeres økonomiske og praktiske handleplan skal være i tilfælde af, at I går fra hinanden.


I en samejeoverenskomst aftaler man derfor ofte, hvad der skal ske med samejet, hvis man ryger i totterne på hinanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Par tog til Tyskland for at blive klippet: Har fået nok af politisk formynderi

Annonce