Annonce
Kultur

Hvad med Bryan Adams, Sting og årets Rock i Lunden?

Bryan Adams to koncerter i Horsens er allerede blevet flyttet en gang. Fri fortolkning af statsminister Mette Frederiksens seneste udtaleser om danskernes mulighed for at forsamle sig i større antal rejser spørgsmål om den canadiske stjernes Horsens-planer ændres igen. Arkivfoto:
Der er brug for konkrete tiltag, før Horsens & Friends kan melde ud, forklarer Claus Visbye.
Annonce

Horsens: Kommer Bryan Adams til Forum Horsens i maj? Spiller Sting til Lunden i juni? Kan man overhovedet gennemføre Rock i Lunden-sæsonen i år?

Hvis man så statsminister Mette Frederiksen i programmet 21 Søndag på DR søndag aften, er et oplagt bud på et svar "nej”.

I udsendelsen sagde hun kort og godt, at hun ikke i nær horisont ser mulighed for, at danskerne igen kan mødes i store forsamlinger. Danmark er forandret, konstaterede hun i tv-interviewet.

I Horsens er skæbnen for en stribe planlagte forårs- og sommerkoncerter dog endnu uvis, siger direktøren i Horsens & Friends, Claus Visbye.

- Vi laver planer, efterhånden som myndighederne melder ud - det er det eneste, vi kan gøre i øjeblikket, og det agerer vi stille og roligt i. Min fornemmelse er også, at hr. og fru Danmark er blevet vant til, at der bliver ændret på tingenes tilstand for tiden, siger direktøren i en kommentar til statsministerens udmelding.

- Vi laver planer, efterhånden som myndighederne melder ud - det er det eneste, vi kan gøre i øjeblikket, og det agerer vi stille og roligt i.

Claus Visbye, Horsens & Friends

Annonce

Brug for klare udmeldinger

Horsens & Friends har adskillige arrangementer på bedding i det næste par måneder: 18. og 19. maj skal Bryan Adams spille to koncerter i Forum Horsens. De skulle egentlig være afviklet 18. og 19. marts, men blev flyttet på grund af corona. Derudover skal den britiske stjerne Sting spille i Lunden 23. juni, og den årlige Rock i Lunden-koncertrække skal efter planen begynde 15. maj og derefter rulle med jævnlige koncerter hen over sommeren.

I søndagens tv-udsendelse var Mette Frederiksen ikke specifik omkring udsigterne for det, der kaldes en gradvis, kontrolleret genåbning af landet. Og mandag formiddag afventede Claus Visbye derfor også utvetydige tiltag fra regeringen, der fortæller, hvordan kulturdanmark skal indrette sig i de kommende uger og måneder.

Konkrete udspil kan være påbud, der stopper arrangementer af en vis størrelse, eller andre indgreb, der gennemtvinger corona- stop for eksempelvis koncerter. Det er vigtigt blandt andet for at afklare en del af den jura, der ligger i koncert-afvikling. For hvem skal betale hvad, når ”aflyst”-stemplet findes frem?

Annonce

Et kæmpe efterslæb

Claus Visbye lægger ikke skjul på, at corona-krisen kan blive en endnu dyrere omgang for dansk musikliv, end den allerede er.

På samme måde som andre virksomheder presses til lukning, vurderer han, at der også er spillesteder og festivaler, som knækker halsen på grund af krisen. Samtidig vil corona-aflysninger smitte af på hele den fødekæde, som musiklivet er en del af.

Horsens & Friends-direktøren nævner som eksempel Roskilde Festival, der hvert år donerer mange millioner til foreninger. De foreninger rammes, hvis landets største festival bliver aflyst i år, og en lignende domino-effekt gælder andre steder i landet, hvor også leverandører til branchen får mindre at lave.

- Der kommer et kæmpe efterslæb i hele den forretningskæde, som musik også er, siger han.

I Horsens & Friends er det lokale sponsorer, der holder koncert-maskinen i gang, og Claus Visbye håber, at de vil vise forståelse for, at 2020 bliver et hårdt år.

- Det er nu, vi skal vise at vi kan stå sammen, men der er selvfølgelig også nogle af sponsorerne, som risikerer at blive berørt af situationen, siger han.

Sting har aflyst eller udskudt de fleste af sine koncerter i USA i den kommende tid. Endnu er der ingen ændringer i den europæiske turné, der - hvis coronakrisen tillader det - blandt andet fører ham til Lunden i Horsens i juni. Arkivfoto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Posthuset sætter navn på de otte street food-boder: Der skal kun være én, der serverer indisk

Horsens

Rød tråd savnes: Teater-folk er frustrerede efter festival-aflysning

Horsens

Onsdagens corona-tal: Horsens Kommune kravler under bekymringsgrænsen - men det ændrer ingenting

Annonce