Annonce
Læserbrev

Hvad med at gøre mere ud af miljøet omkring den allerede åbne å?

Der er jo allerede afsat 25 mio. kr. til en bro over banen, og det kan vel ikke koste voldsomt meget at få ryddet op i bevoksning omkring åen.

Læserbrev: Horsens Folkeblads forside 28. december og borgmesterens nytårstale har igen sat fokus på Åboulevarden tilbage som åben å.

Det har jo nu været forsøgt et par gange, men det ser ud som om, der nu er klimamæssige begrundelser, så det bliver spændende, hvad der kommer ud af konkurrencen.

Men hvorfor stoppe her?

Jeg vil gentage en opfordring, jeg er kommet med et par gange tidligere.

Hvad med at gøre mere ud af miljøet omkring den allerede åbne å?

Jeg tænker helt fra Høegh Guldbergs Gade, forbi det nye AP-byggeri, forbi Blumersgade og ikke mindst ind i Bygholm Park.

Det er nu, man skal tænke på at binde campus sammen med det nye, store gymnasium på Horsens Statsskole.

Der er jo allerede afsat 25 mio. kr. til en bro over banen, og det kan vel ikke koste voldsomt meget at få ryddet op i bevoksning omkring åen.

Man kunne jo starte med at bede dem, der nu skal komme med forslag, om at tænke dette med.

Annonce
Børge Jørgensen. Arkivfoto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Vi har brug for at stoppe udhuling af dagpengene og få trygheden tilbage for de danske lønmodtagere

Læserbrev: Her i Danmark er vi stolte af "den danske model". Den giver os et samfund med et roligt, reguleret og velfungerende arbejdsmarked. Samtidig bygger den i høj grad på sikkerhed og fleksibilitet. Det betyder, at det er nemt for virksomhederne at hyre og fyre, men de ansatte skal heller ikke gå fra hus og hjem, hvis man bliver ledig. Samtidig er det muligt at uddanne sig hele livet. Det betyder, at de ansatte ikke gror fast i deres job, men søger nye udfordringer. Samtidig giver det plads til nyuddannede, og tilsammen giver det et godt og fleksibelt arbejdsmarked, som er beundret verden over. Den balance er desværre i høj grad ved at tippe. I løbet af de seneste mange år er dagpengenes dækning blevet udhulet mere og mere. Det betyder, at for eksempel en gennemsnitlig industriansat i dag kun får 46 pct. af sin tidligere løn ved ledighed, hvorimod det for eksempel i 2014 var 51 pct. Forringelserne gør, at det bliver sværere for os som fagbevægelse at forsvare de meget lempelige danske regler for at hyre og fyre med, at vi til gengæld har en god forsikringsordning i de danske dagpengeregler. Udviklingen skal stoppes, fordi trygheden er udfordret. Vi skal derfor til at handle, hvis det ikke skal udgøre en økonomisk og social katastrofe at miste sit arbejde. Et trygt dagpengesystem er nemlig forudsætningen for det danske velfærdssystem, og det er samtidig en hjørnesten af den danske model. Vi har brug for at stoppe udhuling af dagpengene og få trygheden tilbage for de danske lønmodtagere. Dansk Metal er derfor gået sammen med fagforbundene 3F, HK og FOA om en kampagne, som skal råbe de danske politikere op. Det er på tide, at Christiansborg forstår, at den danske model og dermed vores gode, fleksible arbejdsmarked er udfordret, og at det er på tide at gøre noget.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];