Annonce
Juridisk brevkasse

Hvad kan jeg gøre? Gulvet knirker, men arbejdet blev lavet uden faktura

Advokat Anne Koch og advokat Jens Glavind besvarer spørgsmål sendt pr. brev til advokatkontoret LRP, Løvenørnsgade 17, eller pr. mail til jg@lrp.dk. Arkivfoto

Jeg står i den uheldige situation, at jeg sidste år fik lagt nyt gulv i mit hus. Det viser sig nu at være den helt forkerte, jeg har valgt til at lægge gulvet, da det knirker meget og er begyndt at bue flere steder.

Det er min gamle nabos søn, der har udført arbejdet som en tjeneste, og der blev ikke udarbejdet en faktura. Arbejdet blev betalt ”sort”, og jeg fik en rigtig fin pris. Hvordan skal jeg forholde mig? Jeg har forsøgt at tage kontakt til ham, men han ønsker ikke at indgå i en dialog.

Svar

Det forholder sig sådan, at man efter dansk ret ikke har mange muligheder for at foretage retsforfølgning, når der er udført sort arbejde. I Danmark gælder Danske Lov fra 1683 fortsat. Den siger, at aftaler, der er indgået i strid med lov eller ærbarhed, er ugyldige.

Udgangspunktet om, at aftaler skal afholdes, er dermed fraveget, såfremt de strider med lov eller ærbarhed, hvilket man antager, er tilfældet med sort arbejde. Det er således ikke en god sag at gå videre med, idet en domstol ikke ville kunne tage stilling til spørgsmålet.

Studiebøgerne blev solgt til anden side

Jeg skal forhåbentlig påbegynde studie efter sommerferien. I den forbindelse har jeg via DBA indkøbt to studiebøger, eller det troede jeg i hvert fald. Nu viser det sig nemlig at bøgerne er blevet solgt til anden side. Jeg kontaktede sælger, som indvilligede i at sælge mig de to bøger til 700 kr., idet bøgerne stadig var til salg. Tre dage senere fik jeg svaret på beskeden, hvortil sælger svarede, at bøgerne allerede var blevet solgt.

Jeg har skrevet til sælger såvel som til DBA, der begge siger, at jeg ikke kan kræve bøgerne udleveret. Kan det virkelig passe?

Annonce

Svar

Sælgers henvendelse til dig om, at bøgerne kan købes til 700 kr. har karakter af et tilbud i aftaleretlig forstand. Idet bøgerne imidlertid sælges via platformen DBA, og sælger gør dig opmærksom på, at bøgerne fortsat var til salg, må der indfortolkes et forbehold for et eventuelt mellemsalg.

I og med at der er taget forbehold for mellemsalget, er vedkommende ikke længere forpligtet til at sælge bøgerne til dig. Det er derfor altid en god idé at være opmærksom på dette og reagere hurtigere, når du handler online.

Annonce
Horsens For abonnenter

Nyvalgt politiker udfordrede den gode tone i byrådssalen på det første møde: Beskyldte byrådskollega for at 'rage udvalgsposter til sig'

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 4680 er smittet med corona - antallet af indlagte falder med 12

Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

177 grunde revet væk: Nu vokser stor-udstykning med to etaper mere

Hedensted For abonnenter

Straffet for døde insekter og størknet olie ved fritureområde: Grillbar får sur smiley og bøde

AC Horsens

Her skal AC Horsens forbedre sig markant: Klubben halter efter de fire øvrige tophold i 1. division på et centralt punkt

Horsens

Kø-drama i Rema: Politiet måtte tilkaldes da to mænd kom op at slås

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Sport For abonnenter

Nederlag udstillede niveauforskel - men muligheder: Derfor kan Horsens IC stadig slå Bakkens Bears og sikre sig sølvtøj senere på sæsonen

Brædstrup For abonnenter

Efter vild politiaktion i Nim: Beboere blev vækket af ung mand, der var i fare og bad om hjælp

Horsens

Kraftigt uvejr: Kvinde måtte på skadestuen, efter hun blev ramt af væltet træ

Skal man absolut fyre krudt af, bør det begrænses til mellem klokken 24 og 01 nytårsaften. Bum!

Sport

HIC-comeback lurede mod mestrene, men gled ud af hænderne: - Det er frustrerende at have fem sæt øjne på mig, hver gang jeg modtager bolden

Horsens For abonnenter

VIA står til at miste mindst 900 studerende - nu er der sat navn på de seks uddannelser, der skal lukke

Horsens

De praktiserende læger må nu vaccinere mod covid-19 - fra fredag kan du se, om din egen læge tilbyder vaccine

Annonce